Аквариуми > Направи си сам

Съвет за 160л аквариум

(1/1)

Zheni93:
Здравейте,

Планирам нов аквариум, 160 литра с размери 80х45х45. Живея в блок, а със съседите отдолу никак не се обичаме, затова ми е много важно да съм сигурна, че няма да протече и се притеснявам. Най-вероятно ще го поръчам от стъклар, но тъй като не разбирам, а искам всичко да е наред можете ли да ме посъветвате за този литраж тези размери ок ли са? Ако се изработи от 8мм стъкло и се подсили на всеки шев със стъклени летвички, дебели 1 см достатъчно здраво ли ще стане?  Трябва ли да има горе разпънки, държащи предното и задното стъкло или за тези литри не е необходимо? Дъното вписано ли трябва да бъде?
Много благодаря предварително :)

bustama:
Размера на аквариума се избира, като се разбере неговото положение в дома и според осветлението, което играе доста важна роля. Първо разберете с какво ще го осветите и тогава мислете. Не съм специалист по лепена на аквариуми, но аз бих го направил от 10мм. Като горе сложа надлъжно две разпъки, не мисля, че за този обем се нуждае от други. Стъклар... Не зная дали ще успее да спази някой изисквания - вид силикон и дебелина на шева. Дъното,да да е вписано. Има много теми по въпроса, търсете във форума.

vicky:
8-ца с две надлъжни на предния и задния панел е напълно достатъчно. Не го поръчвайте на стъклар.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия