Автор Тема: Първи аквариум - начинаещ  (Прочетено 49325 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
Отг: Първи аквариум - начинаещ
« Отговор #15 : сряда, 30 септември 2020 г., 12:50 ч. »
Ти май не четеш...какво ти се казва.
Рамирезите не се пускат в аквариуми на един месец.

Неактивен Kristiqn Todorov

• Активен потребител
  • Публикации: 164
« Отговор #16 : четвъртък, 01 октомври 2020 г., 11:00 ч. »
Ми не знам не попаднах на такава информация в форума или в гоогле ама щом казваш ....може би пък за новобранец като мен живородките са по добър вариант

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 415
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #17 : четвъртък, 01 октомври 2020 г., 19:50 ч. »
Живородките са проблем защото ще пренаселят аквариума за нула време.Спри се на Неоните които искаш.Препоръчвам за този обем Зелен Неон-доста по-интересен е за наблщдение и се държи в пасаж.По-късно може да добавиш и една двойка Апистограми ;)

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #18 : четвъртък, 01 октомври 2020 г., 21:11 ч. »

• Активен потребител
« Отговор #19 : събота, 03 октомври 2020 г., 20:32 ч. »
Колеги това засаждане на анубиас удачно ли е? Гледам клипчета в интернет понеже не ми хрунва как да прикрепя анубиаса както трябва за камък(имам 4 малки и 2 големи в аквариума камъка ) взех валиснерия още 2-3 стръка и утре ще взема 2 анубиаса така ако ги захфана както е на клипа удачно ли е?

https://www.youtube.com/watch?v=pYHP1dId3L0&ab_channel=ThirdStreet

Имам лобедия кардиналис (2 големи стръка и 5-6 малки) мисля да махна малките от аквариума за да освободя място за 2 анубиаса

И още едно питане нямам рибки нали в аквариума а температурата ми е 22 градуса без да пускам нагревателя достатъчна ли е за растенията или да я вдигна на 25 примерно?

В момента имам валиснерия криптокорина лобедия кардиналис и евентуално анубиаса и лимонче ще добавя

• Активен потребител
« Отговор #20 : събота, 03 октомври 2020 г., 20:33 ч. »
Колеги това засаждане на анубиас удачно ли е? Гледам клипчета в интернет понеже не ми хрунва как да прикрепя анубиаса както трябва за камък(имам 4 малки и 2 големи в аквариума камъка ) взех валиснерия още 2-3 стръка и утре ще взема 2 анубиаса така ако ги захфана както е на клипа удачно ли е?

https://www.youtube.com/watch?v=pYHP1dId3L0&ab_channel=ThirdStreet

Имам лобедия кардиналис (2 големи стръка и 5-6 малки) мисля да махна малките от аквариума за да освободя място за 2 анубиаса

И още едно питане нямам рибки нали в аквариума а температурата ми е 22 градуса без да пускам нагревателя достатъчна ли е за растенията или да я вдигна на 25 примерно?

В момента имам валиснерия криптокорина лобедия кардиналис и евентуално анубиаса и лимонче ще добавя

• Активен потребител
« Отговор #21 : неделя, 04 октомври 2020 г., 15:00 ч. »
Днес махнах лизимахията добавих 2 ехинодоруса 2 анубиаса (залепих ги с моменто лепило за 1 камък) и 3-4 стръка сагитария смених 20% от водата и оставих да отлежава с растенията приключих до тук, за сега светя по 6 часа на ден от другата седмица ще увеличавам с по 30 мин, сега дойде ред на сомовете не мога да избера 2 анциструса ли да взема или 4-5 коридораса

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #22 : понеделник, 05 октомври 2020 г., 18:59 ч. »
Пак да кажа, последно... Аквариума е с малък обем вода. Не бързай, пусни риби след 40-50 дни от старта.

• Активен потребител
« Отговор #23 : понеделник, 05 октомври 2020 г., 19:30 ч. »
Да бе човек разбрах го това просто от сега се ориентирам какво ще гледам и искам да събера максималната информация как най добре да отглеждам рибките на които съм се спрял, за момента не мога да да избера сомовете, не знам 4-5 коридораса или 2 анциструса и двата вида ми харесват търся "+" и "-".

И друг въпрос на правилно място ли ми е филтъра? Сложил съм го в 1ният ъгъл като струята да "фучи" по дължина на аквариума и леко съм завъртял "главата на филтъра - Аquaball 60" да бие към стъклото понеже ми е много силна струята въздох и се движат растенията на заден план , а в срещуположният ъгъл съм сложил нагревателя.От днес светя по 6 часа и половина като ще купя тези дни таймер да се пуска сама лампата, за сега сменям 20 % вода на всеки 5 дни и добавям Dajana biofilter

Никъкви ли добавки за растенията да не слагам през следващите 3-4 седмици в които още няма да има рибки?
Растенията са 2 ехинидоруса 2 криптокорини 4-5 стръка валиснерия 2 анубиаса 3-4 стръка лобедия кардиналис и 3-4 стръка сагитаря

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #24 : понеделник, 05 октомври 2020 г., 21:34 ч. »
Вземи си два анциструса и 5-6 коридораса,не е проблем.Мисли и за другите риби какви ще са.
Добре ти е филтъра.

• Активен потребител
« Отговор #25 : вторник, 06 октомври 2020 г., 19:29 ч. »
няма ли да станат много сомовете? Решил съм да пробвам с 2 апистограми + 8 неона и да обавя сомовете за сега така сам го измислил.Много ми харесват и черната молинезия, дали може да съжителства с апистогама какаду или агасизи/макмастер, иначе първо ще пусна сомовете след 1 седмица неоните и след 1 седмица още апистограмите

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #26 : вторник, 06 октомври 2020 г., 20:43 ч. »
Гледай само Рамирезите и 5-6 много малки рибки на р-р не по голям от 4см. Мисля Ники ти беше предложил какви. Аз само тави бих сложил в аквариума. Рибите ги пусни на два пъти- първо малките, след месец - два, Рамирезите.

• Активен потребител
« Отговор #27 : сряда, 07 октомври 2020 г., 19:25 ч. »
Да апистограми ще са една двойка с малко неонки и сомове, днес обаче се наложи да пусна 1-вите обитатели ако може така да се каже, в неделя засадих 2 ехинодоруса 2 анубиаса и 1 сагитария и се оказа че е имало хайвер на охлюви или самите охлюви( мих растенията но не съм видял нищо) За това днес купих 7 охлюва убиийци (helena) и ги пуснах да си търсят другите. За сега предполагам че ще си търсят други охлюви и ще се хранят но за напред понеже взеха да ми харесват като малки пчелички са с какво трябва да ги храня като разбрах че са месоядни?
Приемам и съвети за борба с другите охлюви,могат ли някои от от охлювите да излезнат от аквариума?

П.П не знам на какво се дължи имам на всеки стръг валиснерия по 1-2 жълто кафияви поо овехнали растения поне така ми се струва на мен, дупчици малки по лобедия кардиналиса и по криптокорините, чат пат пада по някое друго листенце на криптокорината но някой каза че май било нормално

• Активен потребител
« Отговор #28 : петък, 09 октомври 2020 г., 20:07 ч. »
Възможно ли е жълтите листа и дупките по растенията да са от недостиг на калиий?Редно ли е да добавя в предвид че до сега не съм слагал никакви добавки освен био филтър

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #29 : петък, 09 октомври 2020 г., 20:23 ч. »
Най вероятно причината е стрес. Трябва време на растенията да се адаптират. Чети в раздела за растенията.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.