Автор Тема: Вътрешен Канистър  (Прочетено 2645 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Gento

• Активен потребител
  • Публикации: 28
Вътрешен Канистър
« : неделя, 03 октомври 2021 г., 22:20 ч. »
От около месец имам аквариум (80л.) че обещах на децата рибки. Вижте каква самоделка направих събра около 300гр керамика в нея. Та въпроса ми е добро решение ли е?
Помпата е Risun 200l/h така я купих с аквариума и грунда(2ра ръка)
Тръбата е ф75 разделена с 2 залепени тапи с дупки да минава водата.
Имам 6 тернеции и 2 анцитруса, чудя се колко рибки може да сложим още вътре. Мисля за 6 червени неона и не знам дали може и молинезии примерно. Направих си и лед осветление със комбинация студени бели, сини и червени светодиодни ленти по 10W/m, но май не е уместно снимки и на 2те в вдна тема. Като цяло идват 15 вата осветление и я дават 1000 лумена на метър. Достатъчно ли ще е за растенията?

Неактивен Gento

• Активен потребител
Отг: Вътрешен Канистър
« Отговор #1 : неделя, 03 октомври 2021 г., 22:32 ч. »
А това е как изглежда отвън но не ми даде да я прикача и тази снимка. А и друго се сетих по валенсерията има едни власинки казаха ми че май са кафеви водорасли. Имах такива и по предното стъкло. Четох във форума при нов аквариум да намаля светлината да изчезнат. По стъклото изчезнаха но по Валенсерията останаха. И новото осветление което направих е по силно от диодната пура преди това ( която е една лента вътре а сега съм с 3 и по силни) Мен власинките ми изглеждат като бели.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : понеделник, 04 октомври 2021 г., 23:29 ч. »
Когато потръгнат растенията ще изчезнат власинките. Запомни:
Когато растет растенията, водораслите изчезват. Ако растенията ти растат взимат превес водораслите. Дай им малко време на нещата да се развият.

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #3 : вторник, 05 октомври 2021 г., 06:06 ч. »
А колко още да чакам преди да пусна други рибки? Един колега ми каза да не бързам след месец и нещо. Четох че трябва да се завърти азотния цикъл но колко време им трябва да се завъдвт бактериите в керамиката? Веднъж седмично сифонирам около 15л вода.

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : вторник, 05 октомври 2021 г., 10:30 ч. »
Цикълът се затваря след 45 ден. Дотогава не е добра идея да натоварваш аквариума с риби. Да не говорим, че на тях определено няма да им е добре с тези променливи параметри през това време. Така, че ако имаш търпение, изчакай.

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
  • Публикации: 76
« Отговор #5 : вторник, 05 октомври 2021 г., 12:24 ч. »
Преди години ,когато си взех 240 литровия аквариум си бях направил такъв филтър,само че с тръба ф110 и пълнежите ги бях наредил на етажи като в канистър.Работеше си екстра,но после го смених с външен канистър ,че ми заемаше място и ми грознееше(беше оранжева тръба на цвят)Незнам само дали помпата 200л/ч няма да ти е слаба.Нещо 500-600л/ч е по удачно.Поздрави!

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #6 : вторник, 05 октомври 2021 г., 15:01 ч. »
Върти водата на повърхността без проблеми. Лещата която ми дадоха се върти в кръг и е събрана в средата. Ще изчакам с добавянето на други рибки. Благодаря за отговорите.

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #7 : четвъртък, 21 октомври 2021 г., 18:48 ч. »
От една самоделка минах на друга. Купих вътрешен филтър Heila bt700 който е 690л\ч след което реших да изкарам керамиката отвън като в канистър. Вътрешния филтър в аквариума и вади водата да минава орез керамиката, че не можах да събера главата в Ф110 ревизия. Но имам проблем с вътрешния филтър много е шумен и не знам какво да го правя. Проблема е че не мога да го върна защото му рязах кабела докато го наврях в една пластмасова тенджера която беше предназначена за самоделка за канистър но протече. И ето снимки на сегашното положение.
Иначе растенията почнаха да растат , пораснаха по 1 листо на Анубияса, Валенсерията пусна нова издънка и издънка на това в дясно но не му знам името. Изделието събра около 1кг керамиката на пръстенпета и 500гр керамични топчета. След 10на дни мисля да добавя 8~10 червени неона или ротодормус. Та някой ако може да ми даде акъл за шума на филтъра или да сложа стария който е 300л\ч

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #8 : четвъртък, 21 октомври 2021 г., 19:06 ч. »
Да не отварям нова тема. Имам и някакъв черен мъх върху корена и 1 парче видях на рогошисника да се оритеснявам ли?
Също така има и някакви охлювчета които не знам какви са, вече убих 4~5 от тях и пак се появяват не знам от къде дойдоха миже с някое растение. Да взимам ли хишен охлюв за тях ?

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
« Отговор #9 : четвъртък, 21 октомври 2021 г., 19:59 ч. »
Имал  съм същия филтър.Ако няма балони с въздух в него то след време като се натрупат отлагания около перката ще стане тих.Просто явно луфта между перката и леглото  където се върти е по-голямо.Та като се натрупат отлагания ще стане по тих филтъра.Разклати го все пак да се обезвъздуши за всеки случай.Другото което ми идва на ум е че трябва да преодолее голямо съпротивление да изкара водата извън аквариума докато достигне импровизирания канистър.Може да си направиш топ филтър.Тоест обема с филтърната медия да стои отгоре върху аквариума и филтъра да качва водата само до там .А от там водата на самотек влиза в аквата.Другото кофти което се сещам за този филтър е ,че вакумите му с които се закрепва след време се вкоравяват и фитъра не може да се закрепи за стъклото.Ако ще правиш други такива филтри,то си купи само филтърна глава която да бута водата до външния обем с филтърна медия.Но ако си купиш още няколко такива филтри то по-добре да си вземеш един канистър Сън Сън 1000л/ч :)

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #10 : четвъртък, 21 октомври 2021 г., 21:09 ч. »
Със отлаганията евентуално ако стане. Дори без импровизирания канистър пак беше шумен, не го издържах и сложих Resun- 300l/h. Утре ще го мъча пак. А относно охлювите и чеения мъх да имаш познания?

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #11 : четвъртък, 21 октомври 2021 г., 22:56 ч. »
В началото аквариума имаше подобен бял мъх 2 пъти го изчистих и изчезна. Този черния веднъж го махнах и сега пак се появи. А тези охлювчета бързо се движат между другото, или тях да не фи закачам може да излезнат полезни знам ли.

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
« Отговор #12 : петък, 22 октомври 2021 г., 08:49 ч. »
http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=372
Охлювите са планорбис.Белите мъхове се появяват обикновено по новите корени .Черни подобни не съм имал,но предполагам е от още пресния аквариум и корените.Премахвай ги.След време би трябвало да изчезнат

Ето тема за борба с охлювите
http://www.aquaportal.bg/forum/index.php?topic=823.15

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #13 : вторник, 01 февруари 2022 г., 13:04 ч. »
Да не пускам нова тема, но промених малко нещата и да покажа ако някой му се занимава.
Помпата е същата като от горните снимки Хаилеа 700л/ч. която съм я словил в пласмасов буркан(по малкия 1,8л и 2,4л(където е керамиката ) закупени от Пепко за около 7-8лв. двата. Филтърни гъби нямам при керамиката, което не знам дали не е грешка но на засмукващата тръба в аквариума съм сложил гъба да не засмуква едри боклуци да не задръстят керамиката. Втория съд събра около 1,5кг. керамика която съм подредил така че отворите да са по посока на движение на водата. Самите съдове ги затворих с топъл силикон (нагрявам с пистолета за горещ въздух и се развива лесно). На всеки съд съм сложил по едно кранче(сиво от тези за помпички за въздух) за обезвъздушаване на съда.
Ако е не е на място нека модераторите да изтрият или преместят поста.

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #14 : вторник, 01 февруари 2022 г., 22:35 ч. »
Важното е да работи. От снимката водата е кристална, значи е добре. Ползвай си го със здраве!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.