Аквариуми > Направи си сам

Камъни от реката или други места

(1/1)

zozo0o1991:
Здравейте скоро ще правя аквариум за оскари купил съм 450 литра аквариум и мисля да сложа само камъни вътре без растения.Гледах много клипове във интернет за това как да изберем безопасни камъни за аквариум и също така видях че някой ползват Nitrate на api със една капка върху камъка за да видят дали има реакция ако има реакция не е годен ако няма реакция е годен за аквариум та въпроса ми е има ли и друг вариант да разбера дали стават камъните за моя аквариум..?????? също така искам да знам ако използвам най обикновенна киселина дали ще покаже също дали са годни камъните или трябва да е тази специално за измерване на нитрати.. и също така аз вече имам един аквариум с малави цихлиди който е пълен с 10-15 камъни от природата и аквариума върви от 5 години вече но камъните вътре никога не съм ги тествал и е възможно да има негодни вътре та въпроса ми е ако е имало негодни камъни дали след 5 години в аквариума са се причистили и биха били вече годни-безвредни или ако един камък е негоден той завинаги си остава негоден. Благодаря

Gento:
Теста с киселина е за Варовикови скали защото те повишават твърдостта на водата а повечето риби не обичат твърда вода. От скоро съм със аквариум но с тези които имаш мисля че няма да имаш проблеми.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия