Автор Тема: Чаровните барбус тетразона или срещу още един мит в акваристиката  (Прочетено 9525 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Dadko

• Активен потребител
  • Публикации: 145
  • Нас. място: София
Барбусите са страхотни рибки. Откак съм се захванал с акваристика- 2 години и нещо- имам едни и същи барбуси,доста издръжливи рибки.  Другите, които за известно време пребиваваха в аквариумите- не можах така да задържа, както тях. Съжителстват с данио, анциструси и тетри, но преди месец-два им пусках два кубински рака, нямаше проблеми. Единствено черитата не успяха да живеят при тях, но аманови скаридки- имаше по едно време и оцеляваха. Трудно ще се разделя с барбусите. Готини са.
Като не знам какво да правя- правя каквото знам.

Неактивен Rockad

• Активен потребител
  • Публикации: 310
  • Нас. място: Aheloy
На мен барбусите (тетразона) ми унищожиха даниотата

Неактивен Dadko

• Активен потребител
  • Публикации: 145
  • Нас. място: София
Вероятно не е за пренебрегване факта, че стартирах аквариума с тези барбуси и почти веднага сложих при тях и даниотата. И двата вида бяха малки и са свикнали един с друг. Израстнаха заедно.Не се закачат изобщо. Все пак- даниото са бързи рибки и на барбусите им е трудно да ги тормозят.Сега и барбусите и даниото са огромни. Не съм виждал други такива екземпляри.
 Не знам защо при теб се е получило така...
Като не знам какво да правя- правя каквото знам.

Неактивен n_bs

• Регистриран потребител
  • Публикации: 1
Мисля , че тази тема е идеална за въпроса  ми , така че няма да отварям нова тема и ще мина на право :)
Днес си купих много странен барбус , до сега не бях виждал такъв. Почти същия е като албиносите , но разликата е че раенцата са му светло зелени и ясно очетани. Според продавача е жълто зелен, който също каза че за първи път получава такава смеска. Инякой има ли повече инфо за каво става въпрос ? По горе видях , че сте обсъждали кръстоските , но описанието не съвпада изяло.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.