Темата е интересна и ще бъде актуална още дълго време ,поради някои субективни трудности при размножаването на тази риба чието име сте написали неправилно. Да започнем от високата цена на производителите и изключително дребният им ръст. По начин на размножаване ми напомня една друга риба ,която систематически и географски принадлежи към друго семейство , наностомис маргинатус. Там също имаме малко на брой но едри хайверни зърна. Само че пъргавата микрорасбора още по жадно преравя субстрата за собственият си хайвер. Който ми изглежда голям за толкова дребна рибка.Самото развитие на хайвера също ме кара да си мисля че тази риба е по близо до расборите отколкото до даниото но това за нас не е толкова важно. За сега разполагам с два чифта от тази риба и с десетина захранени личинки но е очевидно че се налага да се събират грижливо всички личинки от тази малко продуктивна рибка защото нейната цена винаги ще си остане относително високА. И още нещо , груповото размножаване едва ли ще се окаже най удачния вариант при тази риба.