От вчера имам семейство Колизи, благодарение на прекрасната Noxi. От 1/2 час гледам че мъжкия седи да повърхността, сяшаш не можа да диша. Приближих се да видя какво става и го гледам че прави някакви странни балончета, обира всичките водорасли по дъното и ги слага при балончетата.
Чела съм че така си правят гнездо, ама все пак да питам - може ли да е нещо друго?
Ако това е гнездо какво да правя по-нататък? Явно не мога да включа филтъра защото ще му се развали гнездото. Как по друг начин да им вкарвам кислород? Имам още 2 малки Анциструса и 2 Кулита. Дали може да се опитат да изядат хайвера или да развалят гнездото? И как мога да разбера че женската е хвърлила хайвера за да я отделя? Всъщност, гледам го че я гони да я закара в гнездото, а тя не иска. Дали пък още не е готова да "снася"?
Въобще, ще бъда благодарна за всякакви съвети които можете да ми дадете. А аз продължавам да чета къде какво пише по случая.
П.С. Един съвет за всички които си патят от водорасЪли. Вземете си двойка Колизи, които са пред хвърляне на хайвера, и гледайте как всички мъхчета и влакънца ще изчезнат за 1/2 час