Автор Тема: Мъжката ми Колиза...Възможно гнездо  (Прочетено 1589 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
  • Публикации: 151
  • Нас. място: София
Мъжката ми Колиза...Възможно гнездо
« : понеделник, 19 март 2012 г., 12:07 ч. »
От вчера имам семейство Колизи, благодарение на прекрасната Noxi. От 1/2 час гледам че мъжкия седи да повърхността, сяшаш не можа да диша. Приближих се да видя какво става и го гледам че прави някакви странни балончета, обира всичките водорасли по дъното и ги слага при балончетата.
Чела съм че така си правят гнездо, ама все пак да питам - може ли да е нещо друго?
Ако това е гнездо какво да правя по-нататък? Явно не мога да включа филтъра защото ще му се развали гнездото. Как по друг начин да им вкарвам кислород? Имам още 2 малки Анциструса и 2 Кулита. Дали може да се опитат да изядат хайвера или да развалят гнездото? И как мога да разбера че женската е хвърлила хайвера за да я отделя? Всъщност, гледам го че я гони да я закара в гнездото, а тя не иска. Дали пък още не е готова да "снася"?
Въобще, ще бъда благодарна за всякакви съвети които можете да ми дадете. А аз продължавам да чета къде какво пише по случая.

П.С. Един съвет за всички които си патят от водорасЪли. Вземете си двойка Колизи, които са пред хвърляне на хайвера, и гледайте как всички мъхчета и влакънца ще изчезнат за 1/2 час  :lol: :lol:
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Мъжката ми Колиза...Възможно гнездо
« Отговор #1 : понеделник, 19 март 2012 г., 13:49 ч. »
Това което става е благодарение на прекрасната природа. Честито имаш си семейство. Нормално е да се дърпа женската. Забелязал съм такава тенденция и при хората понякога. :) Не знам какъв ти е аквариума да ти дам съвет за филтъра. Имаш ли и други обитатели вътре?

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
« Отговор #2 : понеделник, 19 март 2012 г., 15:46 ч. »
Благодаря :drinks:
Аквариума ми е към 140 литра /85д-50ш-45в/. Младежа си е направил гнездото в срещуположния на филтъра ъгъл, т.е. между гнездото и филтъра има поне 75 см. разстояние
Освен двойката младоженци, имам 2 бели Анциструса и 2 Кулита. И 4-те рибки са бебета към 3-4 месеца.
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
« Отговор #3 : сряда, 21 март 2012 г., 18:00 ч. »
Благодаря на всички за съветите и предоставената информация.
По усмотрение на модератора темата може да се заключи.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.