Автор Тема: Торове за аквариумни растения собствено производство  (Прочетено 89764 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Борис

• Потребител
  • Публикации: 1 151
  • Нас. място: Враца, България
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
Отг: Торове за аквариумни растения собствено производство
« Отговор #90 : вторник, 16 октомври 2018 г., 19:32 ч. »
Трябва да си прегледам, записките че толкова годинки се минаха от тогава, старият компютър от него остана само хард диска че вече не помня къде съм писал и т.н.
Кога точно ще има нова рецепта не мога да кажа, това само времето ще покаже.  :drinks:

Неактивен Борис

• Потребител
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
« Отговор #91 : събота, 27 октомври 2018 г., 17:19 ч. »
Новата рецепта съм я писал отдавна, добре че ползвах търсачката и случайно я намерих.

Торове за аквариумни растения копие на "Tropica Plant Nutrition" + liquid

Ще помоля, модератор или администратор да закачи статията за новата рецепта, за да се вижда от повече хора в началната страница на раздел "Растения". Благодаря!

Поздрави,
Борис.

Неактивен Terix

• Активен потребител
  • Публикации: 82
  • Нас. място: София
« Отговор #92 : вторник, 30 октомври 2018 г., 09:00 ч. »
Здравейте,
Във връзка с новата рецепта имам питане. Изпълних всичко както е описано и започнах торене. Всичко е наред и растенията кипят. Въпросът ми е свързан с контрола на парамеърите. Използвам тестове за NO3 на Сера. Реших да видя преди и след торене какво е нивото на нитратите във водата. Според тестовете се оказа 0!!! Замислих се и взех че отмерих 10 мл от течността която са нитратите и фосфатите. Странното беше, че и там теста не отчете нитрати. Много сериозно се замислих и взех кутията с калиевия нитрат и в мерителното шишенце сипах 2 гр калиев нитрат - според теста на сера стойността на нитратите си остана 0!!! Спазвах всички правила за мерене с времето за изчакеане и т.н. Все пак реших да проверя този тест изобщо отчита ли нещо. в 10 мл дестилирана вода сипах няколко зрънца калциев нитрат и извърших тестването за нитрати на сера. Отчете много високи нива на нитрати. Чуденката ми е каква е причината торът от рецептата да дава разултат в аквариума, а теста на Сера да не го лови за нитрат? Реално с този тест не бих могъл да доловя реалните стойности?!? С друг тест ли да опитам? Някой има ли под ръка друга марка тест за NO3 да провери това което аз открих?

Неактивен Борис

• Потребител
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
« Отговор #93 : вторник, 30 октомври 2018 г., 09:36 ч. »
Аз в началото, когато ползвах тестове винаги имах проблеми. Когато ги премахнах нещата заспаха.
Пробвай на тетра, мисля че имаха тест за нитрати, но доколкото си спомням на тетра имаше и комбинирани.
Сега проверих, имат тест за нитрати на тетра, но аз ползвах комбиниран и отчиташе правилно нитратите, но не си спомням как се казваше комбинирания.

Неактивен Борис

• Потребител
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
« Отговор #94 : вторник, 30 октомври 2018 г., 12:08 ч. »
Сетих се как се казваше теста които аз ползвах. JBL Easy test 6 in 1. Не знам днешните дали мерят правилно.?!? За момента не ми и трябват, докато всичко е ок в аквариума на око.  :wink1:

Неактивен Terix

• Активен потребител
  • Публикации: 82
  • Нас. място: София
« Отговор #95 : четвъртък, 01 ноември 2018 г., 10:21 ч. »
Аз взех NO3 тест на JBL и всичко си дойде на място. Мога да  кажа че тестове на Сера повече няма да използвам.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #96 : неделя, 04 ноември 2018 г., 07:38 ч. »
Мога да  кажа че тестове на Сера повече няма да използвам.

Няма да е лошо да обясниш защо, все пак. Опита е най-добрия учител.

Неактивен Борис

• Потребител
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
« Отговор #97 : неделя, 04 ноември 2018 г., 16:05 ч. »
Здравейте,
Във връзка с новата рецепта имам питане. Изпълних всичко както е описано и започнах торене. Всичко е наред и растенията кипят. Въпросът ми е свързан с контрола на парамеърите. Използвам тестове за NO3 на Сера. Реших да видя преди и след торене какво е нивото на нитратите във водата. Според тестовете се оказа 0!!! Замислих се и взех че отмерих 10 мл от течността която са нитратите и фосфатите. Странното беше, че и там теста не отчете нитрати. Много сериозно се замислих и взех кутията с калиевия нитрат и в мерителното шишенце сипах 2 гр калиев нитрат - според теста на сера стойността на нитратите си остана 0!!! Спазвах всички правила за мерене с времето за изчакеане и т.н. Все пак реших да проверя този тест изобщо отчита ли нещо. в 10 мл дестилирана вода сипах няколко зрънца калциев нитрат и извърших тестването за нитрати на сера. Отчете много високи нива на нитрати. Чуденката ми е каква е причината торът от рецептата да дава разултат в аквариума, а теста на Сера да не го лови за нитрат? Реално с този тест не бих могъл да доловя реалните стойности?!?

Това трябва да е достатъчен аргумент, защо повече няма да ползва тестовете на Sera.  :wink1:

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #98 : неделя, 04 ноември 2018 г., 21:40 ч. »
Сера! Тестове?! Ползвал съм два теста на фирмата за нитрити и нитрати - еми, след това повече не ползвам техни тестове. JBL с течен реагент, просто и точно. Така де, плащат ми и за реклама. :)
Теста на сера, трябва да се разрежда за по-малки нива на отчитане, а този на джей би ел си има и от малките, така че това ми е достатъчно на мен.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.