Автор Тема: Риба клоун в 54л  (Прочетено 4538 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен coralia

• Регистриран потребител
  • Публикации: 16
Риба клоун в 54л
« : четвъртък, 21 ноември 2013 г., 09:12 ч. »
Здравейте! Напълно нов съм в соленоводната акваристика и имам много "начинаещи" въпроси. Искам да гледам рибка клоун, по възможност 2 в аквариум с външни размери 60/30/30. Дали ще е тясно за 2 рибки? Също така каква филтрация ще ми е нужна, понеже имам един вътрешен филтър, но си нямам идея какъв е (понеже е останал от баща ми, когато е гледал рибки). Нагревател вътре в аквариумите също досега не забелязах във форума да има и съответно питам може ли да се пусне в аквариума? Дали няма да пречи или да променя нещо в него (освен температурата разбира се). Също така да попитам за живия пясък и живите камъни от къде могат да се закупят и трябват ли други грижи за тях? Също така каква светлина ще е подходяща? Ако може и да ми кажете ориентировъчна цена за стартирането на аквариума (като колко килограма пясък и камъни ще ми трябват, за корали) та да знам дали въобще ще имам възможността да се заема с подобно начинание, тъй като съм малък и нямам стабилни и прилични доходи, осен заделените пари. (нямам дори 18год.)

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Риба клоун в 54л
« Отговор #1 : четвъртък, 21 ноември 2013 г., 14:10 ч. »
Здравей.
Без да проявявам претенции за знаещ по соленото, мога да те уверя, че ако нямаш стабилни доходи, по-добре се откажи. Просто всичко е в пъти по-скъпо. Виж тук една обява, за аквариум с много, малко по-големи размери от твоя, какво се предлага, с какво е напълнен, колко струва и си реши. Не искам да те отказвам разбира се.

http://www.aquaportal.bg/forum/obavi-za-morska-akvaristika/prodavam-morska-sistema-280-litra/msg111544/#new

Неактивен coralia

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : четвъртък, 21 ноември 2013 г., 23:02 ч. »
Благодаря за предоставената информация. Този аквариум не е 280 литра (всъщност ако пресметнеш обема с дадените размери 90/45/45 аквариума е 182 литра, а не 280 или аз нещо не съм разбрал) ? Според мен не е много малко по-голям от моя  :eyes: Но въпреки това като видях и самата техника колко е много и съвсем няма да ми е по силите да наглася всичко да работи така, както трябва. Явно ще си остана с хелерките още известно време :D

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #3 : четвъртък, 21 ноември 2013 г., 23:21 ч. »
Извинявай явно съм видял друго с размерите, но самия аквариум далеч не е най-скъпото нещо, в едно соленоводно съдче. Просто ти предоставих колко струва един такъв сет и уредите в едно.

Неактивен coralia

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : петък, 22 ноември 2013 г., 23:22 ч. »
Да, разбрах. Благодаря пак за информацията.  :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.