Автор Тема: отглеждане на барбус тетразона  (Прочетено 4556 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен radi98

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
отглеждане на барбус тетразона
« : сряда, 08 януари 2014 г., 21:34 ч. »
Здравейте искъм да попитъм барбус тетразона може ли да се отглежда без нагревател

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: отглеждане на барбус тетразона
« Отговор #1 : сряда, 08 януари 2014 г., 23:43 ч. »
Отглеждаме тропически рибки. Нуждаят се от температура 25 градуса. Ако успееш да държиш водата на 25 градуса без нагревател, отговора е - да можеш.

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 413
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #2 : събота, 26 април 2014 г., 21:50 ч. »
Да използвам темата на колегата-имам 8 барбус тетразона*голд*.До скоро живееха в общия аквариум с 8-10 други вида и прблеми с агресия не съм имал.Взех ги малки на 1.5 см. а сега година по-късно са си 6 см.,но въпроса ми е следния.
От месец дори и в общият те не престават да хвърлят хаивер,сега са отделени в техен си и пак така.Знам че поколение така няма да извадя а и не това ми е целта,но и друг път съм гледал тетразон и никога това държание.
И другото от както ги взех се сдобиха с дружка-Лабео биколор тогава 2см. сега 8см. обаче то неможе без тях,те са си стадни и то много това е ясно ,но то не е.При какъвто и да е стрес то се бута в тях и сега в новия са заедно,има си своя част,но постоянно търси тяхната компания......при хвърлянето на хаивера едва ли не иска да участва :-[
И друг път съм имал тези две породи,но боевете тогава бяха епични,а сега любов :hmm: :hmm:

Неактивен Fundulopanchax

• Активен потребител
  • Публикации: 116
« Отговор #3 : понеделник, 23 февруари 2015 г., 21:39 ч. »
Е какво ти е притеснението ? Щом рибите се размножават, значи са здрави и качествата на водата са чудесни. Какво лошо има в секса ? Не виждам къде ти е тревогата. Лабеото също иска секс и като си няма риба от своя вид е готово да се чука с който падне. И в това няма нищо шокиращо, според мен !  :grin:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.