Автор Тема: Нова златушка  (Прочетено 2657 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Betata

• Активен потребител
  • Публикации: 41
Нова златушка
« : събота, 18 февруари 2017 г., 16:32 ч. »
Имам две комети по 15 и 13 см. И двете са мъжки.Реших днес да им потърся женица. Не намерих възрастна, но много ми хареса една малка като на райета и я взех. Обаче е много малка около 4-5 см.В момента е в едно нано 3 литра, но това ще е само за седмица-две, докато и намеря по- голям съд. Въпросът ми е с какво да я храня, за да порастне по- бързо.В момента храня с сера голдфиш и ФД тубифекс на сера.
М/у другото не й знам още пола, но и да е още един мъж, пак си ме кефи. 

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Нова златушка
« Отговор #1 : неделя, 19 февруари 2017 г., 06:00 ч. »
Тези храни са дотатъчни. Ако искаш да порасне обаче, няма как да стане това в 3 литров аквариум. Иска се пространство.

Неактивен Betata

• Активен потребител
« Отговор #2 : неделя, 19 февруари 2017 г., 08:51 ч. »
Знам, това ще е до сряда, четвъртък докато не си намеря някакъв по- голям съд. 

Неактивен Betata

• Активен потребител
« Отговор #3 : неделя, 19 февруари 2017 г., 15:08 ч. »
Днеска ходих във един зоомагазин и имаше малки аквариумчета по 20 литра за 30 лв., ама не ми се дават такива пари за нещо, което ще ми върши работа 1-2 месеца и в един магазин за домашни потреби видях една прозрачна пластмасова вана 18 литра за 10лв. Ще навреди ли пластмасата на рибката, щото ми се ще да събера стотина лева и да им купя по-нататака един хубав аквариум 80тина литра.М/у другото вътре в пласмтасовата кутия  ще си сложа филтри, помпи нагреватели и още там каквото е нужно.

Неактивен Betata

• Активен потребител
« Отговор #4 : вторник, 21 февруари 2017 г., 15:36 ч. »
Днес взех кутията и я напълних с вода. Ще включа помпа и ще сменям по 3-4 пъти седмично по 50% от водата, защото няма изграден цикъл.А вчера махнах от един друг аквариум грунда, защото беше зеленясал и беше грозно.Ще може ли да го сложа тук, за да се засади колония от микроорганизми?

Неактивен RosiBosiE

• Активен потребител
  • Публикации: 211
  • Нас. място: София
  • Златар/ка
« Отговор #5 : неделя, 26 февруари 2017 г., 21:12 ч. »
Вероятно бактериите са поизмрели, ако си оставил грунда без вода и си го измил, така че едва ли ще имаш ефект с пренасяне на нитрифициращи чрез него. Ако сменяш вода по 50 % през ден, не би следвало да имаш проблем с рибката и нейното здраве, дори обратното. Ако искаш да дръпне в растежа по-бързо- давай малко повечко храна на бебока на 3-4 порции дневно и с тези чести смени, при всяко положение ще форсираш растежа. Без грунд ще ти е далеч по-лесно при смените и чистенето на дъното, което ти е основно задължение за здравето на бубата. Защо ти е нагревател, идват топли дни.
Rosi

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.