здравейте! имам една бебе гупичка, първа ми е, отделих я в чашка, вече е почти на месец, но продължава да е почти толкова дребна, колкото в началото. дали трябва да я преместя в по-голям аквариум? (предвид че костенурките растат напр в зависимост от размера на аквариума, в който са). знам, че може би трябваше да я оставя в големия, но защото ни е първа и някак рязко реших, че трябва да я извадя. и вече почти месец я гледаме в тази чашка, широчка, но си е чаена чаша... няма нагревател, темп й е 21 градуса. дали да я преместя в по-голям аквариум, междинен имам един, да купя нагревател отделен да й загрявам темп на два дни с по един градус нагоре, че да стигне 26 като на големия аквариум. и може би ще порасне вече малко повече? в момент е няма и 1см дължина. иначе е пъргаво рибче, хпва по малко жълтък и бебешка рибена храна. много ми се искаш да избегна варианта с аквариум и нагревател...... другите просто ще ги оставям в общия акваруим може би... там има живи растения, укрития...
и се чудя ако се народят много и оцелеят, на кого да ги давам??? в моя към 25-30л аквариум има 3 губички и 2 рамирезита, та макс за още 1 гупа има място... вече малко съжалявам, че не взехме еднополови рибки..... ама късно де.