Автор Тема: Окосмяване на растенията??  (Прочетено 764 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Ribkataa

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
Окосмяване на растенията??
« : петък, 17 септември 2021 г., 21:35 ч. »
Добър вечер!! Нов съм тук! Имам предвид, че се регистрирах най-накрая, но от доста години следя всичко от което се нуждая за да знам, и да мога да се справя с това от което се интересувам. Имам един странен проблем, който изобщо не мога да го разбера.. опитах се да го намеря в другите теми свързани с проблеми на растения, но не намерих това, което искам. Имам малко аквариумче aquael - leddy 54 литра. В него имам ситен черен грунд, който е специален за растения, и съм с него от доста години. Обикновен филтър, мисля че беше на resun от тези като флейта, и още един филтър, който беше в самото оборудване заедно с аквариума пак е на aquael, но не върши никаква работа. Рибките които гледам са живородки като цяло са общо 9 като от тях са повече хелери и няколко молинезии, смочета имам само два анцистуруса. Растенията, които имам са анубиаси, мисля че са три вида, и тук идва проблема който забелязах а той е, че наскоро си купих валиснерия. От както засадих валиснерията в аквариума започна да се появяват някакви власнинки, нещо като бели косъмчета по валиснерията първоначално, след това и анубиасите ми  навсякъде, освем това и зелен мъх забелязах малко на един от анубиасите. Стана ми чудно, защото никога не съм имал този проблем, дори когато си отглеждах само анубиаси, които си растът доса бързо! Като цяло винаги съм осветлявал аквариума доста повече часове от колкото е необходимо, но и тогава нямах този проблем с тези водорасли... след като възникнаха реших да спра изцяло осветлението, и да правя по чести смени на водаата, но до тук разлика и подобрение бе виждам а тези косъмчета растат все повече имам предвид не като дължина а като брой. Вече се чудя какво да правя а плана ми беше след нова година да си купя аквариум 240 литра, който да бъде растителен, но уви този проблем който изведнъж ме сполетя ме навежда на мисълта, че май ще бъде цихлидарник, а не растителен бъдещия ми аквариум! Ако има начим да се справя моля помогнете, благодаря.  ???

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Окосмяване на растенията??
« Отговор #1 : събота, 18 септември 2021 г., 08:04 ч. »
Трудно е да се каже без да се знае какви са водораслите. Дай да видим една снимка моля.

Неактивен Ribkataa

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : неделя, 19 септември 2021 г., 17:08 ч. »
Извинявам се за забавянето на снимката, не си бях в къщи няколко дена. Сега се прибрах и снимах. Качеството е лошо, но горе долу ще забележите тези косъмчета по самата валиснерия.

Неактивен Ribkataa

• Регистриран потребител
« Отговор #3 : неделя, 19 септември 2021 г., 17:10 ч. »
Има ги навсякъде в аквариума, и по анубиасите и камъните..

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : понеделник, 20 септември 2021 г., 14:28 ч. »
Според мен са Еленови рога:

http://www.aquaportal.bg/forum/index.php?topic=150.0

Aqua World 55 Astario