Автор Тема: Проблеми в аквариума? Споделете тук.  (Прочетено 92802 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Baxi

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
Отг: Проблеми в аквариума? Споделете тук.
« Отговор #105 : вторник, 27 май 2014 г., 09:05 ч. »
Здравейте,
благодаря за съвета. Смених грунда и осветлението. Старата лампа  беше бяла и синя светлина, за това според мен растенията продължаваха да линеят. Сложих лампа  5000К и системата се стабилизира.  Сега рибките не изпъкват много защото светлината е жълтеникава, но пък растенията са добре.  Тернециите са 3 бр,  защото това са ми  т.нар. тестови рибки, те просто оживяха. За съжаление нямам място вече в аквариума, за да направя поне 5 бр тернеции. Равносметката е 3 бр тернеции,  6 бр клиновидни разбори, 8бр.- неонки, 5 бр- данио, 3бр -чистачи. Тази система работи така поне от 2 месеца, за сега няма проблеми, надявам се и занапред да е така. Благодаря още веднъж за съветите.

Неактивен aleks2007

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
« Отговор #106 : понеделник, 11 август 2014 г., 17:56 ч. »
здравейте,нова съм форума
надявам се да ми помогнете със със съвет за мътната вода в аквариума
преди месец подариха на сина, аквариум 30л и една бета
гледахме рибата без помпа
преди два дни му купихме още пет риби и помпа
днес забелязах че водата е много мътна, на какво може да се дължи
синът ми днес е прекалил с храната за риби-дали е от това или да не би да не сме свързали правилно помпата
прилагам снимки
какво ще ме посъветвате-да сменя водата или да изчакам да се избистри

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #107 : понеделник, 11 август 2014 г., 18:42 ч. »
 Здравей и добре дошла, какви точно са останалите добавени риби? Един месец аквариума е бил без филтър? Колко пъти сте сменяли водата и дали е била престояла 24 часа?  Махни всички "морски" придобивки, защото отделят калций и променят параметрите на водата.  Междувременно приготви 15 литра вода да престоят 24 часа и да направиш 50% смяна на водата след това.

Неактивен aleks2007

• Регистриран потребител
« Отговор #108 : понеделник, 11 август 2014 г., 19:09 ч. »
добре заварили  :)
рибите са : 1 дънно сомче, 2 скалари, 2 хелера
за месец съм я сменяла веднъж , макар че си беше бистра водата, не беше стояла, но и добавям разтвор за първоначално пълнене на аквариум
водата изглежда като хлорирана, питах сина ми да не е слагал нещо във водата-отрича, но ги е нахранил с една шепа храна
давам им храна за бета -това дали е проблем
ще махна рапаните  ;)

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
« Отговор #109 : понеделник, 11 август 2014 г., 19:17 ч. »
 Трябва да има движение на водата. Независимо колко стартиращ препарат изсипеш, полезните бактерии са аеробни - кислородолюбиви и няма да виреят на застояла бедна на кислород среда.  Едва сега, като си добавила помпата ще потръгнат нещата.  Недей ми филтъра на чешмата, защото така ще убиеш полезните бактерии отговорни за азотния цикъл, който прави възможен живота на рибите в аквариума. Филтъра се плакне леко с вода, която сменяш от аквариума, когато изглежда затлачен, веднъж на един - 2 месеца примерно. Ще те разочаровам и ще ти препоръчам да върнеш всички нови риби обратно в зоомагазина.  Аквариумът е прекалено малък за тях.  Прочети тези статии http://www.aquaportal.bg/site/articles.php?page=0&cat=1&id=0. Направи 2 смени по 50% вода през 2 дни. След това изсипи от препарата за стартиране на аквариум колкото е препоръчителната доза и сменяй 20% вода всяка седмица, това е режима. Рибата трябва да се храни, толкова, колкото може да изяде за 2 минути  веднъж дневно.

Неактивен aleks2007

• Регистриран потребител
« Отговор #110 : понеделник, 11 август 2014 г., 19:28 ч. »
рибите няма да ги върна, но останалите съвети ще спазвам
като сменям 20 процента вода-24 часа преди това да я държа , така ли
странното е че като сложих помпата , тогава се замъти водата, а преди това изглеждаше ок
другите риби могат ли да се хранят с храна за бета
или да я изхвърля

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
« Отговор #111 : понеделник, 11 август 2014 г., 19:39 ч. »
 Твоя воля, оставяйки ги в аквариума е предпоставка за бъдещи проблеми. Храна за бета?  Ако можеш да прочетеш какво има в нея, но най-вероятно каквото яде бетата ще го ядат и останалите, сигурно има добавки да помогнат да се оцвети по-добре.
 Колкото повече растат, толкова по-чести и по-големи смени на водата ще трябва да правиш и пак няма да са щастливи.
 Дерзай!

Неактивен aleks2007

• Регистриран потребител
« Отговор #112 : понеделник, 11 август 2014 г., 20:11 ч. »
благодаря за съветите  :)

Неактивен краси

• Активен потребител
  • Публикации: 91
« Отговор #113 : петък, 12 декември 2014 г., 15:58 ч. »
 Здравейте.
Имам проблем със скаларията.Има 5-6 бели точки на опашката,които немога да ги махна.Бях ги оделил заедно с женската скалария в едно 55 литрово аквариумче за лечение и опитах да ги лекувам първо с  whait spot control,миналата година това лекарство ми помогна много срещу ихтиото,но този път нямаше ефект,после опитах с пунктол и отново провал никакъв ефект.Точките са по-различни от на ихтиото и затова реших да опитам с Оодинол,но пак нищо.Сега ги върнах в общият аквариум.Забелязах,че и устата и побеля,явно се стресира при преместването Някой може ли да помогне?

Неактивен nikoo_mnt

• Регистриран потребител
« Отговор #114 : понеделник, 13 април 2015 г., 18:36 ч. »
Здравейте, имам проблем с дискуси ! Имам 2 дискуса на около година и онзи ден се прибрах в къщи и забелязах,че са хвърлили хайвер за първи път в общия аквариум на един камък. Пазеха си го старателно цялата нощ,вчера сутринта забелязах,че има доста зрънца,които са побелели... и след обяд като се прибрах в къщи вече ги бяха изяли....Може ли някой да ми каже на какво се дължи и какво да правя следващият път,когато хвърлят хайвер за да не ги унищожат отново ? Благодаря предварително !

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
« Отговор #115 : понеделник, 13 април 2015 г., 19:52 ч. »
 Здравей и добре дошъл!
Какво да правиш следващия път- оставяш ги! По-следващия също, така ще се научат как да бъдат добри родители!

Неактивен nikoo_mnt

• Регистриран потребител
« Отговор #116 : понеделник, 13 април 2015 г., 20:02 ч. »
Благодаря!  :) Ами те уж ги пазеха и не мърдаха от тях даже ги подреждаха не знам какво се случи.... а това,че имаше зърна,които станаха бели да не би затова да са ги изяли ?

Неактивен Penta

• Активен потребител
  • Публикации: 398
« Отговор #117 : понеделник, 13 април 2015 г., 20:45 ч. »
А ти запознат ли си с нужните параметри на водата  за развъждане на Дискуси?

Неактивен nikoo_mnt

• Регистриран потребител
« Отговор #118 : понеделник, 13 април 2015 г., 20:56 ч. »
Penta, не съм имал за цел да ги развъждам затова не съм се интересувал и затова питам тук каква може да е причината за да ги изядат... дали във вода или в тях или нещо друго !

Неактивен boro07

• Активен потребител
  • Публикации: 46
« Отговор #119 : четвъртък, 13 август 2015 г., 09:59 ч. »
Какви са тези гадини и би ли трябвало да ме притесняват?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.