Автор Тема: CO2 Система и Нагревател  (Прочетено 3523 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
Отг: CO2 Система и Нагревател
« Отговор #15 : четвъртък, 10 декември 2020 г., 18:19 ч. »
Колега,бутилките минават преглед и няма как да гръмне,не се притеснявай за това.Не искам да излезе като реклама,но този даже е писал че бутилките са нови и минали преглед за безопасност(На самата бутилка има маркер).Просто за мен това са супер излишни пари,за нещо напълно еднакво.Даже самоделката по лесно ще я зареждаш.А нагревателя,имах на предвид на вземеш 150w.По добре да има мощност.Ако си приготвил 600кинта за система,вземи някаква като тази за 220лв,с останалите пари ще си вземеш добро осветление,което е много важно  ;)

https://www.olx.bg/ad/sistema-za-vagleroden-dioksid-co2-za-akvarium-CID339-ID6RjRL.html#4fb1880b6a

Неактивен Daniel

• Dwarf Amazon Enthusiast
  • Заслужил потребител
  • Публикации: 210
  • Нас. място: София
  • Аквариум: Гола Вода
« Отговор #16 : четвъртък, 10 декември 2020 г., 22:48 ч. »
Колега,бутилките минават преглед и няма как да гръмне,не се притеснявай за това.Не искам да излезе като реклама,но този даже е писал че бутилките са нови и минали преглед за безопасност(На самата бутилка има маркер).Просто за мен това са супер излишни пари,за нещо напълно еднакво.Даже самоделката по лесно ще я зареждаш.А нагревателя,имах на предвид на вземеш 150w.По добре да има мощност.Ако си приготвил 600кинта за система,вземи някаква като тази за 220лв,с останалите пари ще си вземеш добро осветление,което е много важно  ;)

https://www.olx.bg/ad/sistema-za-vagleroden-dioksid-co2-za-akvarium-CID339-ID6RjRL.html#4fb1880b6a

Благодаря колега, гледал съм обявата просто не ме кефат, харесвам добре направените неща, за осветлението си прав. Просто исках мение точно за тези 2 вида CO2 но изглежда никой не можа да ми даде някаква информация от която се интересувах. Благодаря на всички за предложенията и мненията, заключвам темата.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #17 : събота, 19 декември 2020 г., 21:00 ч. »
Здравейте пак, взех тази CO2 система, хбава или лоша това е, аквариума ми е 50х60х50 = 150л. пуснат е преди 6 дни, а CO2 преди 3 дни, имам за сега тези растения ( Lilaeopsis Novae-Zelandiae, Staurogyne Repens, Alternanthera Reineckii Mini ) и подавам по 1 балонче на секунда, осветлението го пускам по 4 часа на ден, и мисля че е слабо 2 лед лампи х 7.7вата, 6500к, 810lm дойдоха зеедно с аквариума. Дъното ми е, Dennerle Deponit Mix Black 10in1 - 2.4кг. и Dennerle Scapers Soil - 16л. Тор до сега не съм слагал, общо взето може да се каже че съм начинаещ и много не съм наясно, и за първи път се сблъсквам с CO2,  Незнам дали не е по добре да си направя профил и там да опиша всичко. Дайте ми съвет дали някаде греша и докато е рано да поправя грешките си.

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #18 : неделя, 20 декември 2020 г., 15:05 ч. »
Ами да,и снимки да качиш за да се вижда какво става  ;)

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #19 : неделя, 20 декември 2020 г., 18:28 ч. »
810 лУмпена  :grin: едната лампа ли е или двете заедно? Да добре ще е да качиш снимки. Също от помощ ще ти е да се запознаеш с КН и РН. Софийската вода е с малка КН и ще ти се наложи да я вдигнеш до 4-5 градуса за да имаш стабилно РН. Трябват и добро стартово количество растения, както и ще ти се наложи да ториш.
СО2, променя всичко и няма как да не ториш. Почвата ти отначало ще помага, но е добре да държиш постоянни нитрати и фосфати.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #20 : неделя, 20 декември 2020 г., 20:11 ч. »
Здравей ще кача тези дни снимки, мисля даже профил да направя за по удобно, иначе 1-та лампа е 7.7вата, 6500к, 810lm виж тук,  да ще торя вече съм избрал тор на тропика и ще го поръчам днес, растенята не са много Lilaeopsis - 2бр. Staurogyne Repens - 3бр. Alternanthera Mini - 2бр. трудно се намират хубави Южно Амеркиански растения. Дроп чекера показва според мен PH 6.5 от скалата която имам. Тези дни ще купя тестове да видя за какво става въпрос.

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #21 : понеделник, 21 декември 2020 г., 10:40 ч. »
Ексима ,AquaMakerBg това са местата в София откъдето съм взимал и съм оставал доволен. Ексима имат сергия на пазара на Подуене, всяка събота са там.AquaMakerBg това е магазина на Пецата в Слатина и на двете места може си поръчаш онлайн. Само растения да искаш. :)
На този етап по-добре е да НЕ подаваш со2. Имаш много малко растения, които са и в стрес от пресаждането.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #22 : неделя, 27 декември 2020 г., 09:54 ч. »
Също от помощ ще ти е да се запознаеш с КН и РН. Софийската вода е с малка КН и ще ти се наложи да я вдигнеш до 4-5 градуса за да имаш стабилно РН. Трябват и добро стартово количество растения, както и ще ти се наложи да ториш.
СО2, променя всичко и няма как да не ториш. Почвата ти отначало ще помага, но е добре да държиш постоянни нитрати и фосфати.

Направих тест на водата, аквариума е на 13 дена от стартирането.

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #23 : неделя, 27 декември 2020 г., 15:04 ч. »
Казвам ти моите нива, които сам съм си решил, че трябва да са постоянни, като параметри на водата: PH 6.8-7.2/ KH 4-6/ GH 5-8/ NO3 1-10мг/л. Фосфати 0.05 - 0.5мг/л.
Меря с течни регенти. На лентички, не вярвам, но съм чел, че ги ползват колегите и могат да се ориентират и с тях. Когато ти заработи филтрацията и китките тръгнат е лесно.Колеги, ползват и дроппекер ли и как се казва топне си не спомням. С него следиш цвета и така се ориентираш за нивата на рн, както и на со2.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #24 : неделя, 27 декември 2020 г., 17:51 ч. »
Колеги, ползват и дроппекер ли и как се казва топне си не спомням. С него следиш цвета и така се ориентираш за нивата на рн, както и на со2.

Дроп чекер, ползвам го и аз но исках да видя и другите параметри на водата, благодаря и Весела Коледа.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.