Други аквариумни обитатели > Растения

Hydrocotyle verticillata Thunberg

(1/2) > >>

Виолета:
Не е много подходящо за начало на нов раздел, но... ще питам.
За пореден път не мога да отгледам хидрокотиле. Аквариумът е нов, 50 литра, с добра филтрация, осветление 15W Philips Aquarelle, вярно, не е кой знае колко, но си мисля, че за това растение е достатъчно. До него чудесно вирее мраморна хигрофила полисперма. Рибките са 9 неона - средно големи, 2 анциструса и един торакатум-ветеран, настанен преди 2 дни и все още стреснат от новата обстановка. Аквариумът е пуснат на 17 октомври, вода все още не е сменяна...
Всичко това ме подсеща, че трябва да си направим въпросник за аквариуми с проблеми.
Не че е чак такъв проблем, но харесвам растението и се чудя защо не мога да му създам подходящи условия.

malomir:
Аз съм го пробвал това растение но в неподходящи условия.Светлината ми беше слаба и аквариума с много риби.Живко се справяше добре с него.Може би той може да се каже мнението?

nina:
Вили, прочетох малко за растението ти, но се оказва, че не е както ти си мислиш. Доколкото разбрах расте доста бавно и е много трудно за отглеждане. Изисква силна светлина, мека вода и температура от 10 до 26 ° C.

Виолета:
Вчера Иво ме накара да се замисля дали е точно този вид хидрокотиле... може и да не е.
Силната светлина я има - на повърхността, то е излязло отгоре, само подводната част е проблемна. Може би е добре да го изкореня и да го оставя да плува, само дето не знам това как ще се отрази на глосото и елеохариса. Т.е. знам де :)
А колкото до растежа - първия ми опит беше с растение от Драго - cihlidi_fen. Той се оплакваше, че при него расте по 10 см на седмица. Водата ми е твърда наистина... Ще видя какво ще правя.

aqua bg:
Провери дали не е Hydrocotyle leucocephala.
Ако е такова иска силна светлина, чистота, редовна смяна на вода и торене. Основния проблем като тръгне е засенчването на долните листа. ;)
Късмет

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия