Автор Тема: Ретро парад на коли в Бургас  (Прочетено 4391 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
Ретро парад на коли в Бургас
« : събота, 05 юли 2014 г., 14:04 ч. »
 Хвана ме Вили да показвам снимки така и така щях да ходя. Разходката беше по-скоро за социализация, отколкото истински интерес към събитието. Имаше коли ... някои си бяха намърдали 20 годишните bmw 3-ки и 5-тици където не им е мястото, но хайде, парад, пародия, все тая.
 Имаше сигурно стотина коли разстлани из шарената сянка на морската градина. Не всички бяха наясно с понятието ретро и бяха лепнали винили, лети джанти и стерео уредби на 30-40 годишни коли, заради което не ги удостоих с голямо внимание. Всичко е снимано с телефон. Борих се за всяка снимка от не много добри ъгли и дебнех момент, в който някое дете или мома не си ъпдейтва "selfie" -то точно пред проклетите експонати.
 Снимах само тези, които ми хванаха окото, като например този  Dodge Charger

Това е спортна кола, кормило, педали, скоростен лост и съвсем базови прибори, от там на сетне се концентрираш на пътя и се наслаждаваш на звука на двигателя.

Седях и се чудех пред това Порше, защо не са продължили с този дизайн нататък а са избрали да продължат с жабата. Тя също си има чар, но точно тази я издухва по стил без право на обжалване.

Ето и нещо което не очаквах да бъде там но ме зарадва, имаше съвсем малко изложени стари мотори, но сред тях имаше и наистина добре възстановени бижута.

Всякакви прилики на Урал-а с BWM-то са напълно случайни!

Излязох от пределите на парада и снимах този красавец пред едно кафе. Истината беше, че много хубави чопъри ясно оповестяваха за себе си, като минаваха през съседната на парада улица и щях да бъда много щастлив, ако тези господа си бяха наредили моторите в редица извън изложбата, аз както и компанията ми щяхме да сме само там.

Всъщност и най-голяма радост от цялото събитие ми достави точно този мотор.
Времето беше идеално за плаж, все още е, две минути на това слънце и започвнах да отделям повече вода, отколкото мислех че съм пил за деня.
 В заключение ще кажа, че в Бургас един DSLR Cannon  няма или поне само Nikon имаше смелостта да излезе на този пек.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Ретро парад на коли в Бургас
« Отговор #1 : неделя, 06 юли 2014 г., 02:56 ч. »
Много интересно. Обичам ретро събития и вещи отпреди. Мерси, че сподели това събитие.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #2 : понеделник, 07 юли 2014 г., 20:12 ч. »
Интересни возила е имало! Благодаря за снимките!  :drinks:
А в последно време май наистина Никоните са повече от Каноните. :)
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #3 : понеделник, 07 юли 2014 г., 23:45 ч. »
Енчо, мерси! :)
Не очаквах чак такъв ретро парад, признавам. И снимките ти изобщо не са лоши, недей да скромничиш.  :drinks:
Искам България ЗЕЛЕНА!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.