Аквариуми > Нано аквариуми

Моето 19л. нано

<< < (2/3) > >>

svgnsali:
Ако става въпрос само за бюджетно СО2 (без да навлизаме в торове и осветление), най-добрият избор е системата с лимонена киселина. Може и мая и захар. Но там доста трудно (невъзможно) се контролира подаваното количество.
Таблетките са вятър и мъгла.
Система СО2 под налягане е най-добрият и правилен избор. И ако мерака се очертава да е стабилен си струва инвестицията. Днес нано, утре 100-200-ххх литра. Само не се набутвай с малките бутилки от 500 gr, че по никое време ще се наложи търчане за зареждане.
Иначе наното е много симпатично. За мен пренаселено, но симпатично..

brainbug:
Леле точно за малка бутилка се бях замислила :D Ясна е работата- ще се събира семеен инвестиционен съвет :)
Колкото за пренаселването- прав си, олях се. Все си мислех, с присъщия си "оптимизъм", че ще има поне 4-5 рибока, които да дадат фира, но се оказаха корави. Внимавам много с храненето и всеки ден фанатично замервам нитритите, с които си имах ядове в началото. За сега положението е стабилно. Благодарение на миризливата вълшебна течност, която ми препоръча за няколко дни със смени на водата и прибавяне на голямо количество бактерийки всичко се оправи :) Само филтите ми много се дръстят, предполагам заради пренаселването, Акваел-а го плакна всяка седмица (с аквариумна вода разбира се), защото иначе почти спира...

bustama:
Хм, знаеш ли колко готино нано, може да си спретне човек и без СО2. Трябват ти само точните растения! Чрез рибоците, все пак имаме някакво количество. Водата почти не трябва да се движи и никакво подаване на кислород.
В едно нано, смая и захар или сода и киселина, може да изкараш месеци!
Но СО2 ще ти бъде най-малкият проблем!

brainbug:
Ами ще се радвам да ми препоръчаш някое точно растение :D На мен явно ми убягват , все пак съм женичка , гледам първо да ми е красивичко пък после си блъскам главата :) :)

bustama:
Ха, щом казваш. :D
Цвят искате? Червен, предполагам? Ротала ротундифолия, нея може да си я гледкате е без со2. Цвета й... не зависи от со2. Макро, микро елементите и светлината са от значение.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия