Аквариуми > Нано аквариуми
8 литров нано аквариум
ivko02:
Здравейте! Ще правя нано аквариум- 8л. Имам няколко въпроса:
1. Може ли да сложа енергоспестяваща крушка? Пробвах с обикновена, но температурата става над 30° . Не мога да сложа луминисцентни, понеже капака не е пригоден за тях. Растенията ще се развиват ли нормално на енергоспестяваща лампа без CO2
2. Какви риби да гледам? Мислех 2 размиреза и скариди. Ако може ще пусна и два коридораса? Знам, че едва ли че стане на този обем и най- вероятно ще бъде една бета и двете сомчета.
3. Тези растения ще станат ли за този аквариум?
Кладофора
Анубиас
Валиснера
Криптокорина
Ако може препоръчайте ми по- издръжливи растения, че сам малко куц с тях. По- голяма философия е и от рибите.
4. Имам един 100л. аквариум и при смяната на водата напълних малкия аквариум с вода от големия. Колко да изчакам преди да пусна рибите. Аквариума вече е снабден с филтър и термометър.
Дайте ми вие някакви идеи за нано аквариумче. Отворен съм за всякакви съвети. Не искам да правя грешки и да съжаляват после рибите.
Asen:
Криптокорина и валиснерия в толкоз малък акварриум не ги виждам. Анубиаса и него, особено с толкоз много светлина. Тия трите могат да минат и без СО2. Кладофора съм виждал и в по-малки аквариуми, но няма идея какво иска за правилно отглеждане.
На Рамирезите ще им дойде малко тясно. Скаридите са ок. Защо не пробваш с Галаксита? Коридорасите е по-добре да са 5, но в тоя аквариум, ако толкова пък искаш може и 2.
Водата от стария аквариум няма да ти свърши работа за старт. Изплакни си филтрите от големия аквариум и във водата преплакни и новата гъба на филтъра. Сложи си за по-сигурно и от стари грунд
ivko02:
Жалко толкова исках Размирези. Галакситата не са ли стадни рибки? В този аквариум бих предпочел нещо друго. Май стадни рибки не са подходящи за толкова малък аквариум. Ще разгледам какво има в магазина. Другите въпроси?
Asen:
Кои други въпроси?
Можеш да им светиш с енергоспетяваща.
Галакситата си ги гледай на стадо, не съм казал да вземеш 1 или 2, а плюс това и Коридорасите са стадни, но искаш да сложиш 2
ivko02:
Благодаря, питах точно за светлината дали става с енергоспестяваща. Ще видя какви видове ще сложа. Благодаря за съветите. Ще покажа аквариума като е готов.
Навигация
Преминаване към пълната версия