Соленоводна акваристика > Соленоводни аквариуми

Желание за преобурудване не 260 л. сладководен в соленоводен аквариум!

(1/3) > >>

kir4o19:
Желание  за преобурудване не 260 л. сладководен в соленоводен аквариум! Моля за съвети това ще ми е първия от соленоводен тип , оборудване обитатели и евентуални цени като аквариума е на лице!
ПС. Извинявам се за правописните грешки предварително пиша с кирилизатор.

Rama:
Както често казвам да преобурудваш сладководен аквариум в морски, е като да направиш дизелов автомобил от бензинов  :hmm:.
Не казвам, че е невъзможно и , че не съм го правил, но сам след време ще стигнеш до извода, че беше по- добре да се започне от начало и да си спестиш неприятностите, с които ще се сблъскаш.

kir4o19:
ако не те притеснява би ли ми обяснил доводите си

Rama:
По-сложно е да изброявам какво не става за двата типа аквариуми, отколкото да кажа кое може да се ползва.
Това са терморегулатора и термометъра. Дори и самия съд за морски трябва да е замислен с преливник, а разните овер-фло и пластмасови преливници трябва да са под непрекъснато наблюдение.
За да не се повтарям, ако прочетеш някои от соленоводните теми във форума могат да ти дадат доста ценни насоки.
Пак казвам - възможно е, но не го препоръчвам, ако искаш да постигнеш добри резултати.

камен_chochev:
Кире, това, което се опитва да ти каже Марио е, че няма да спестиш пари от преоборудването на аквариума ти. И,  че по-добре да продадеш този или да го оставиш за съмп, а дисплей да ти бъде направен нов, без компромиси. На база цялата инвестиция си заслужава дисплеят да е направен истински. Погрешно е в този момент да разсъждаваш за икономии. Не казвам, че това хоби не може да бъде евтино, но не дисплея е това, от което да се пести. Добре е още от сега да решиш, какво искаш да направиш, като имай предвид, че истинския риф е скъпо удоволствие. Изясниш ли какво искаш, тогава ще можем и да сме по-полезни.  :wink1:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия