Начало
AQUAPORTAL.BG
Търсене
Галерия
Вход
влезте с потребителското си име
или
се регистрирайте
.
1 час
1 ден
1 седмица
1 месец
Завинаги
Влизане с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Mожете да ползвате превода от Google само като
Гост
.
You can use Google translation only as
Guest
.
Новини от AQUAPORTAL.BG
Интервю с Мартин Сулоса
Нови същества в Марианската падина
Най-красивите медузи
Инвазия на риба лъв
Аквариумите са полезни за здравето
¤
всички новини...
AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!
»
Други
»
Фотография
»
Фоторепортажи
(Модератор:
Stas
) »
The Lost Chambers Aquarium - Hotel Atlantis the Palm , Dubai
« назад
напред »
Печат
Страници: [
1
]
Надолу
Автор
Тема: The Lost Chambers Aquarium - Hotel Atlantis the Palm , Dubai (Прочетено 4757 Пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.
Dimitris
Активен потребител
Публикации: 33
«
:
вторник, 05 февруари 2013 г., 18:37 ч. »
Здравейте съфорумници ! Понеже съм болен тази седмица и най-после имам време за любимите неща - акваристиката и интернет , реших да ви разведа виртуално из аквариума - The Lost Chambers на изключително скъпия хотел Атлантис в Дубай . Това събитие се случи тази нова година , а причината да изберем арабските емирства за екскурзия - естествено беше моя . Отдавна исках да видя на живо Атлантис , жената искаше да види тяхната култура и традиции - компромиса - направихме обиколка на Дубай , Абу даби , Оман и Бахрейн с кораб на Аида.Както винаги става - най-хубавото за накрая , посещението на хотела и съответно аквариума беше един ден преди края на екскурзията . Когато платихме за този излет ни предупредиха , а и на билетите си пишеше с големи букви - в хотела се допускат лица само официално облечени . Очакванията ми се увеличиха още повече . Ето че денят дойде и в ранния слетобед се озовахме пред Атлантис :
Посещението беше лимитирано до 4 часа, като в 16.00 вече трябваше да сме на кораба . Самия излет включваше разходка из хотела , обяд в единия от ресторантите му и посещение на аквариума . Помислих си "На мен само 4 часа за аквариума няма да ми стигнат" . Реших да говоря с водачката ( която беше една дебела, руса и червена като рак - типична немкиня ) да пропусна абсолютно всичко и да отида направо в аквариума . Тя остана много изненадана , че искам да изпусна ол инклузив в скъпарския ресторант и не ѝ стана ясно какво значи хобито за някои хора . След 5 мин разговори се разбрахме аз да влизам направо в аквариума отделно от групата.Жена ми отиде с другите да обядва и след час и половина трябваше да се събере групата в аквариума . После осъзнах колко съм изпуснал в ресторанта ( от разказаното от жена ми ) но не съжалявам . Ето ме и мен пред аквариума :
Входа беше пълен с туристи ( въпреки цените на билета ) :
а това беше на една от колоните на входа :
Централно на входа се намира този аквариум :
обитателите му са ето тези сребристи рибки :
Активен
Dimitris
Активен потребител
Отг: The Lost Chambers Aquarium - Hotel Atlantis the Palm , Dubai
«
Отговор #1 :
вторник, 05 февруари 2013 г., 18:38 ч. »
Всъщност никой не се заглеждаше по него - всички бързаха да влязат вътре при най-големия аквариум . Е,техен си проблем . Ето ,че идва първия коридор - около една шарена стена стоят 20 човека и се снимат , а на аквариума отсреща никой не обръща внимание , помислих си " тея са луди нещо " После чух руска реч и ми стана ясно. Ето я въпросната стена,която не е нищо забележително :
Оказа се ,че е пълно с руснаци и за да мога нещо да снимам или поне най-малкото да се добера до стъклото на акварум трябва да съм нахален като тях . Ужас .
Та на отсрещната стена в началото на коридора имаше аквариум с амазонски риби , за съжаление успях да снимам само една от тях :
после коридора продължи ето така :
като на едната от страните беше това китно аквариумче :
Няколко метра по напред погледа остава прикован в аквариум с медузи . Това не беше просто аквариум с медузи - осветлението беше уникално и медузите си сменяха цвета от бледо розови до интензивно червени :
Беше уникална гледка . Напред по коридора идва аквариум с морени :
Малко по напред ,през кратко тъмно коридорче се стига до централната част . В центъра е ето тази фигура от която излиза пара :
а във всеки ъгъл имаше от тези "войници" и разни инструменти плод на въображението на някой фантаст:
Ето , че идва и "стандартния" като във всички държави аквариум с Lionfish . Нестандартното тук е самото оформление на аквариума с фантасмагорични предмети от изгубената Атлантида :
Активен
Dimitris
Активен потребител
«
Отговор #2 :
вторник, 05 февруари 2013 г., 18:39 ч. »
Пътят продължава напред по това коридорче , от двете страни има аквариуми с лангусти:
Ето , че идва аквариума заради който всички са тук ,а именно акварума с обем 11 милиона литра :
по земята има сложени килимчета и възглавнички , ако човек има време и нерви може да се вреди и да седне ,за да се наслади на гледката . Понеже аз не успях да се вредя от нахалните руснаци и техните разглезени деца поснимах малко от обитателите и продължих напред :
оказа се , че напред има още две зали с панорамни стъкла към този аквариум . В средната зала имаше интересен полюлей:
ето още снимки на аквариума :
и една интересна "риба чистач" :-D
Активен
Dimitris
Активен потребител
«
Отговор #3 :
вторник, 05 февруари 2013 г., 18:40 ч. »
На отсрещната стена в първата зала се намира също и един аквариум около 1000 литра ( а може и повече ,преценката е на око )на който никой не обръща внимание . От обитателите интересен е този огромен сом :
а в третата зала на отсрещната стена има аквариум с пирани :
Напред в коридора се вижда малко аквариумче с риби клоун :
след което коридорът изглежда като задънен :
всъщност има коридор наляво и надясно . Аз тръгнах първо на дясно , но това се оказа последния аквариум преди изхода . Него ще ви го покажа по-късно . Коридорът наляво води до центъра , където е статуята с парата . Преди това обаче има ето този аквариум :
Десният път води до ето този страхотен аквариум :
ето и някои от обитателите :
След това обиколих аквариума още веднъж докато дойде време да се срещна с групата , с жена ми обиколих аквариума за трети път и си направихме снимки пред най-красивите аквариуми . Общо взето останах доволен от излета , големия аквариум е наистина внушителен , но честно казано аквариума в Щралзунд в Германия според мен го бие 10 пъти . Снимки от Щралзунд ще кача тези дни за да сравните като мащаб и разнообразие. Надявам се виртуалната обиколка да ви е харесала
Поздрави ! Семейство Митеви
Активен
Stas
Aquaportal мениджър
Публикации: 1 554
Нас. място: София
«
Отговор #4 :
вторник, 12 февруари 2013 г., 23:22 ч. »
Колега, чудесна идея с тези репортажи!
Много моля, обаче, като качваш снимките в избрания от теб сайт, да кликнеш опцията Resize 800х600. Аз съм с екран 1440х900 и не мога да гледам снимките ти като хората. Прекалено големи са.
Още нещо - пуснал си 4 почти еднакви снимки на LionFish. Избери едната и дай нея. Няма смисъл от повтарящи се кадри.
Още веднъж благодаря за споделеното! Ще чакаме и немския аквариум.
Активен
http://stasmedia.com/
Моят профил
Печат
Страници: [
1
]
Нагоре
« назад
напред »
AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!
»
Други
»
Фотография
»
Фоторепортажи
(Модератор:
Stas
) »
Бърз конвертор
o