Соленоводна акваристика > Обитатели

Видео: Светият граал на рифовата акваристика

(1/1)

T_H_A1984:
В рифовата акваристика, подобно на сладководната има рибки с различна стойност.

Най-разпространениете и най-търсените вече се размножават в аквариуми, а не се събират от естествените им местообитания и това значително намаля цената им. Други пък се ловят от океана, но са в достатъчно големи количества, за да се предлагат на разумни цени.

Има обаче една рибка, която спокойно може да бъде наречена светият граал на този вид акваристика. Информация за рибката практически няма, а в аквариумни условия се отглежда едва единствен екземпляр, закупен за колосалната сума от 20 000$.

Става въпрос за Paracentropyge boylei (Peppermint Angelfish)

Ето единственото видео направено на тази рибка. Както бяха се изразили в едно списание "При положение, че става дума за рибка за толкова пари, то можеше повече да се постараят с качеството на видеото", но уви.

http://www.blueharbor.co.jp/factory/devil/blog/flaver/flaver.swf?id=movie39&full=true========================================================================================

Излезе ново клипче с тази рибка за 20 000$, този път се вижда как я хранят:

http://www.blueharbor.co.jp/factory/devil/blog/flaver/flaver.swf?id=movie40&full=true

demetra:
Тя рибката хубава ама нещо клипа не се отваря, дава грешка на flash player.
Ако можеш го качи някъде другаде.

Stas:
Сега забелязвам темата. Тодоре, пак много добро попадение!
Рибката определено е впечатляваща.
Не бях я виждал досега никъде.
Гмуркал съм се сред коралите на Червено море 2 пъти. Ходил съм в аквариумите в Ейлат и Акаба... Нямаше такава красива риба там!

Cecil Wormsborough:
Не си я виждал защото живее на дълбочина 50-100 метра и поради това е толкова скъпа.трудно се вадят и аклиматизират риби от такава дълбочина  ;)

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия