Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми

Нано рифът на Юлиян

(1/8) > >>

Mr.J:
Здравейте, това е моят нано риф. Системата е на 14 месеца, дисплей ~150л, съмп ~30л.Ако има някакъв интерес ще дам повече информация.

iivs:
Може ли малко повече информация за системата размери техника ?

malomir:
Супер изглежда, браво. Направо си е за аквариум на месеца.

Mr.J:
Ето малко информация за системата.
Общ обем 200 л., след добавяне на камъни, пясък, оборудване е около 170-180 л.
Дисплей - куб 60х50х50 см, а под него в шкафа съмп 55х45х40. В съмпа се намират скимера, системата за доливане, реактор GFO, активният въглен, нагревателя и малко камъни. Всички контакти и ел.съединения са извън шкафа за да се избегне корозията.

Циркулацията на водата се осигурява от Sicce 2.0, 2000 л/ч, а 2 х Vortech 10MP ES се грижат за морските вълни в дисплея.

Скимера е Deltec SC1350, вътрешен, разположен в съмпа. Първоначално системата бе стартирана с Bubble Magus Nac QQ, който вършеше работа докато гледах само 2 клоунчета, 1 попче и 2 LPS корала. За SPS и още рибки явно беше малък (в крайна сметка той си е за 100л система) и бе сменен с 1350. 

Факта, че цялото оборудване е разположено в един много малък съмп създава сериозни проблеми при обслужването, а и се оказа, че може да е причина за много сериозни инциденти със системата (какъвто  ми се случи наскоро). Все пак засега изчистената визия на дисплея и шкафа взимат превес над проблемния достъп до съмпа и всичко остава скрито.


Осветлението е с Т5-ци. Първоначално тялото бе с 4 бр. х 24W на Sylvania (2 actinic + 2 white). За SPS-те в последствие са добавени още 2 пури, общо 6 х 24W. Ползвам следната комбинация Т5 на Red Sea: 3 Actinic 22'000К, 2 Blue-White 15'000К, 1 Pink.

Захранването е с 3 баласта (3х2), които с помоща на таймери се включват по различно време за регулиране интензивноста и продължителността на светене.

Рибките са 7 бр: 2 клоунчета ocellaris clowfish, yellow wrasse, pseudochromis fridmani, zebrasoma, diamond goby, и накрая вид риба "доктор".
Менажерията се допълва от 2 таралежа, 1 син хермит, скаридки 2 x lismata wurdemanni и 1 lismata debelius.


По отношение на коралите аквариума е изцяло SPS: Stylophora pistillatа,  Seriatopora histryx, Stylophora pistillata, Pink pocilopora,  Green stylophora, Purple acropora, Acropora tricolor, Acropora secale, Millepora green, Millepora purple.
Ами от мен за сега това е.

Boby_:
Много красиво! :)
Такива скромни по размери морски съдове пак ми навяват еретични мисли в главата.  :drinks:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия