Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми

Нано рифът на Юлиян

<< < (2/8) > >>

JIX:
Красотаа !  :eyes:

Rama:
Доста добра подредба и чудесни корали  :drinks:. Това предполага добри познания в соленоводното и най-вече постоянство. Доколкото разбирам си с рефюжджъм, но без водорасли.
Каква сол и какви добавки слагаш, както и какви храни за корали?

Mr.J:
Благодаря на всички за окуражителните думи. :)

Съмпа е с 3 отделения: 1во за връщащата се вода от дисплея, там съм сложил и реактора за премахване на фосфати, 2рото беше замислено като рефюджиум, но така и не сложих макро алги и само с настлан пясък имаше по-скоро негативен ефект. Минах на голо дъно, по-лесно се поддържа чисто, а и ми трябваше място за по-големия скимер. В това отделение е и активният въглен. В третото отделение е циркулационната помпа, там се подава и водата от автоматичното доливане.

Ползвам сол на Red Sea, добавки първите 12 м. не съм слагал, от 2 м. слагам Reef Energy на RS, но за сега не мога да кажа дали има голям ефект. Коралите не ги храня специално.

За постоянството си прав. Казвам го като потвърждение на един всеизвестен факт  - колкото е по-малка системата, толкова по-крехко е равновесието в нея и за да го поддържаш се искат всекидневни грижи. 

marrio31:
Страхотно аквариумче,и аз сега съм с подобен 200л куб ,пък ще видим:) със същата сол съм и за сега всичко е ок,но е на два месеца..имам и каулерпа,това е разликата с твоя :)

Mr.J:
200 л куб звучи добре. Толкова сме малко "солените", че всеки нов съмишленик е събитие.  С какво осветление и оборудване си, обем на цялата система, обитатели?. Повече инфо ще е интересно за всички колеги.

Успех! 

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия