Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми

Нано/пико морски бижута

<< < (2/3) > >>

trex700e:
Аз в моята тема ще се опитвам да го покажа стъпка по стъпка, но със знанията, които аз имам-те не са никак големи. Дано да стане. Преди съм го правил. Като спомена тестове-аз няма да ползвам поне началните...разчитам на това, че съм имал вече 4 морски аквариума и горе долу мисля че ще се ориентирам, ако нещо не е наред. Колегата dafil го беше направил и с по-малко от 300 лева.

svgnsali:
Аз визирам, точно това - стъпка по стъпка. С някакви основни базови познания + някой друг линк към източник на по спецефична информация за по любознателните.
Нещо като "вземете такова, сложете го така, направете това" и който се навие, все ще се поразрови тук там. Абе how to... името си го подсказва.
Според мен, след бюджета, основниятпроблем за липсата разпространение на соленото е необходимата база познания. Криво ляво трянва да си най-малкото 1/10 химик  :grin:
Ето ти си имал няколко съда, чаткаш горе долу. Аз, а и много други сме като в небрано лозе.
Пресен пример, дадох на комшията едно сладководно нано, стартирано и горе долу стабилно, един списък с ежедневни грижи.. и си върви супер. Звънят на врата, питат, помагам.
Нещо такова ми се иска да видя и тук. Само дето няма да звъним на врата, а ще пишем тук..
И пак ще кажа, че ако всичко се купува от тотална нула, просто няма да се въже бюджета от 300 лв. Примерно твоето осветление е 1/2 от бюджета, ново такова.  Като казвам няма, изключвам някакви супер-мега изгодни сделки от ebay/продавалник/пазар, които са голяма рядкост.

trex700e:
Момчето от горния клип (този, който аквариума му е с канистър) направо вече надминава себе си:

Rama:
Канистъра май не е от най-обикновените. Всъщност преди години всички морски в България бяха с външни филтри и странни скимъри, които бяха върха в технологията и се смяташе, че в тази област няма какво повече да се измисли.
Важно е да не си поставяме бариери, за да се експериментира  :drinks:.

trex700e:

--- Цитат от: Rama на сряда, 02 ноември 2016 г., 15:49 ч. ---
Канистъра май не е от най-обикновените.

--- Край на цитата ---


Аз,доколкото проследих темата на момчето ,съвсем обикновен канистър си ползва-Сиче, но го чисти много често , основно заради ватата. След това преминал на съмп (ама много след като е получил желания вид -повече от година) и големи ядове, защото е избрал варианта без преливна колона и дупчене на аквариума.Или ти имаш предвид пълнежите? Иначе да, ползвал е стъклена лили пайп тръба и една друга джаджа-адаптер, която му обира ципата по повърхността на водата.
Колегата е на далавера един вид, че е от Австралия и реално коралите са му "в двора".

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия