Здравейте!Реших да споделя идеята и реализацията си за направа на шкаф за неголям аквариум(мисля без проблем до 200л).Първо искам да се извиня за качеството на снимките-снимани са с GSM(просто тогава нямах цифров апарат).Необходими материали:плоскост ламинирана,ПДЧ или по ваш избор,4 броя метални крака,клавирна панта,дръжка за вратичката,кант за кантиране на плоскостите.Необходими инструменти:прободен трион-зеге,винтоверт(не е задължителен,но е много удобен),ютия(не е инструмент,но е нужна),шкурка.Първо трябва да си разкроим плоскостта на желаните размери:
Изрязваме две еднакви плоскости,едната от които стои отгоре,другата отдолу.
След това поставяме краката(моите закупих от "Мосю Бриколаж):
Резултатът е следния:
Следва поставянето на другата плоскост:
Сега трябва да изрежем и поставим страници и гръб.Измерваме разстоянието между двете плоскости(между вътрешните ръбове
)режем с прободния трион и получаваме ето това:
Следва кантиране(съжалявам,но не съм снимал).Тук в употреба влиза ютията.Кантът се изрязва по желания размер,допира се до ръба на плоскостта и се минава отгоре с ютията.На задната му част има лепило,което се разтапя от топлината и когато се охлади залепва.Остана само вратичката.След изрязване на необходимия размер(пак се мери между вътрешните ъгли на двете плоскости
)и изрязване на клавирната панта имаме вече готов шкаф:
Ето го и крайния резултат:
Товароносимостта на шкафа е повече от добра.Копирал съм по това:
Като цяло цената на шкафа излиза между 50 и 60 лв.,което мисля че е добре,сравненo с цените с марковите шкафове..Дано съм бил полезен!
Николай