Рибки > Дънни рибки

Polypterus Endlicheri & Polypterus Ornatapinis

(1/3) > >>

dimitarkrastev:
Имам един конкретен въпрос за полиптерусите.
Защо единият ми полиптерус /polupterus ornatipinis/ хапе и гони другия /polypterus endlicheri/  непрестанно, докато по-малкия не избяга в ъгала да се скрие?
Разрових се малко в интернет и намерих как се размножават, но мойте не го правят, просто единия само хапе другия по едната странична перка.

Rama:
Най-често тази "игра" продължава докато по-големия сгъне по-малкия, в разтегателния си стомах :grin:.

dimitarkrastev:
 :D :D :) :D
Добра закачка.  ;)
Но тя разликата им е няколко сантиметра. Немисля, че ще стигнем чак дотам...
Polypterus Endlicheri - 18см.
Polypterus Ornatipinis - 21-22см.
А и забелязах, че от два-три дена не се гонят чак толкова много, но пак единият е леко нахапан.

uji:
Димитър,  ти даваш литраж на твой аквариум 750-800 литра.  Тази разлика от 50 литра не е никак малка. Ако имаш точни размери е въпрос на математика.  Доколкото разбирам в момента в този аквариум няма риби,  защото по принцип при теб са в изобилие и едни 50 литра вода може и да ги губиш от обитателите на аквата.  И в този ред на мисли как ги изкара тези размери на Полиптерусите......

dimitarkrastev:

--- Цитат от: uji на петък, 18 ноември 2016 г., 21:56 ч. ---
Димитър,  ти даваш литраж на твой аквариум 750-800 литра.  Тази разлика от 50 литра не е никак малка. Ако имаш точни размери е въпрос на математика.  Доколкото разбирам в момента в този аквариум няма риби,  защото по принцип при теб са в изобилие и едни 50 литра вода може и да ги губиш от обитателите на аквата.  И в този ред на мисли как ги изкара тези размери на Полиптерусите......

--- Край на цитата ---

Първо, когато имаш голям аквариум, 50л. не са от особено значение. /Знам точните размери но съм забравил литлажа колко е затова пише така./ Второ-Как съм мерил рибите?-еми с линиика бре, ако не знаете полиптерусите стават над 30см. , не разбирам защо се чудите, че мойте са около 20см. Трето-темата далеч не е колко е литлажа на аквариума ми и къде се губят 50л. вода ! И кото последно-Какви риби гледате, за да знам, дали коментарите Ви са от личен опит или четене в нета.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия