Рибки > Дънни рибки

Калихти - размножаване

(1/2) > >>

Yoana:
Здравейте, гледам си 2 калихта в общ аквариум с неонки и зелено данио. От едно известно време ми се образува пяна на повърхността като мислих, че проблема е във филтъра, но след това забелязах , че единия от калихтите ходи горе и прави мехурчетата. Знам, че това го прави мъжкия, оформя гнездо, за да може женската да положи хайвера там, но проблема е че не знам има ли женска в моя аквариум?  :D
Ще прикача няколко снимки на двете сомчета ако може да определите пола им, не са много добри, но много шават не мога да ги хвана. Едното е с 2-3 см по - едро от другото.
Съответно ако са чифт какво трябва да се случи, за да хвърли този хайвер женската, понеже тия балончета се правят от повече от месец насам и нищо не се случва  :dontknow: , благодаря предварително .
https://imgur.com/P2Ajxcs
https://imgur.com/UvviDLs - въпросната пяна

( Не успях да кача повече снимки, твърде големи са, за да се качат на повечето платформи, а тази която използвах за поста, успя да прикачи само тези 2те, ако имате предложения за начин да се качат снимки на форума, които са голям размер кажете.)

nicco:
На мъжкия калихт гръдните перки имат костно удебеление,сигурно има снимки в нета.Относно успешно размножаване шанса според мен клони към 0.

SDB:
Защо да клони към 0 ???

screamers:
Колежке, според мен пък имаш реален шанс да си ги развъдиш. Ето и едно видео на самия процес. https://www.youtube.com/watch?v=VB38gh5zYBI

Друга бира е обаче че ще е много по-добре да са във видов аквариум за да не ги безпокоят други риби. Успех

Yoana:
Надявам се да стане работата, а и когато сменям водата гнездото се разваля как да го предотвратя, някакви съвети?  :surrendered:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия