Рибки > Дънни рибки

Хипостомус

(1/3) > >>

MaCOY:
С тази риба не съм запознат и дали е плашлива не знам, но преди 2 дена си я купих от магазин "Оазис2" в Бургас голям е около 6-7 см и когато го пуснах в аквариума се лепна на стаклото и след една минута си отиде на дъното и се скри някаде?От тогава не съм го виждал.Дали не се адаптирал още или го е страх(имам молко по-малък анцитрус дали не са се скарали и да се наплашил)   не съм и сигорен дали не е умряла (не вярвам много де).Днеска оглеждах аквариума от горе но не го видях(не съм си и мислел че ще мога)може ли да се е скрил в мъха.Може ли да ми кажете и  с какво да го храня имам основна(като чернодробната ама е червена и малко поразлична),чернодробна и някаква на люспи на ТетраМин-от нея давам на малките(гупи,хелери и лири)като е стрия.

Благодаря за отговора прдварително.

MaCOY:
токущо прочетох от malomir за  темата "Какви храни използвате?" че не бива да давам на рибоцете чернодробнa.Защо тогава продавачите казват че  и чернодроб става???[имам и птеригоплихт които го храня с чернодроба.Питах в един магазин(там от кадето го взех) с какво да го храня защото имам само чернодробна и ТетраМин(сега и основна) и ми казаха че той всичко ядял.викам си добре щом е така... (поне порасна с един сантим от 15 на 16   :D)]

Stas:
Който ти е казал, че с чернодробна е добре да храниш - да ходи да се гръмне! :D
С такава храна хранят пъстървите в развъдниците, но тропическите рибки в аквариума имат нужда от нещо като ТетраМин.
Така че храната си я имаш.

Сомовете са нощни риби - обикновено започват да обикалят аквариума след като лампите загаснат. Затова не го виждаш. Иначе не се занимавай да го храниш специално, той все ще си намери нещо. Това му е основната функция.

MaCOY:
Ами и лампите изгасих и понеже стаята е тъмна все едно си беше нощ(е не точно щом видях анцитруса) се щях да го видя :D.
ТетраМин само на люспи ли е понеже такава е моята

 

raiko:
Има и тетрамин на гранули. За тези риби са по-подходящи храните на растителна основа. Може да се експериментира: ядат също листя от марула(предварително замразени или попарени с гореща вода), тънки резанчета от краставица и т.н.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия