Автор Тема: Хипостомус  (Прочетено 4620 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен MaCOY

• Активен потребител
  • Публикации: 68
  • Нас. място: Бургас
Хипостомус
« : сряда, 18 ноември 2009 г., 23:39 ч. »
С тази риба не съм запознат и дали е плашлива не знам, но преди 2 дена си я купих от магазин "Оазис2" в Бургас голям е около 6-7 см и когато го пуснах в аквариума се лепна на стаклото и след една минута си отиде на дъното и се скри някаде?От тогава не съм го виждал.Дали не се адаптирал още или го е страх(имам молко по-малък анцитрус дали не са се скарали и да се наплашил)   не съм и сигорен дали не е умряла (не вярвам много де).Днеска оглеждах аквариума от горе но не го видях(не съм си и мислел че ще мога)може ли да се е скрил в мъха.Може ли да ми кажете и  с какво да го храня имам основна(като чернодробната ама е червена и малко поразлична),чернодробна и някаква на люспи на ТетраМин-от нея давам на малките(гупи,хелери и лири)като е стрия.

Благодаря за отговора прдварително.

Неактивен MaCOY

• Активен потребител
Отг: Хипостомус
« Отговор #1 : сряда, 18 ноември 2009 г., 23:54 ч. »
токущо прочетох от malomir за  темата "Какви храни използвате?" че не бива да давам на рибоцете чернодробнa.Защо тогава продавачите казват че  и чернодроб става???[имам и птеригоплихт които го храня с чернодроба.Питах в един магазин(там от кадето го взех) с какво да го храня защото имам само чернодробна и ТетраМин(сега и основна) и ми казаха че той всичко ядял.викам си добре щом е така... (поне порасна с един сантим от 15 на 16   :D)]

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Нас. място: София
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #2 : четвъртък, 19 ноември 2009 г., 00:10 ч. »
Който ти е казал, че с чернодробна е добре да храниш - да ходи да се гръмне! :D
С такава храна хранят пъстървите в развъдниците, но тропическите рибки в аквариума имат нужда от нещо като ТетраМин.
Така че храната си я имаш.

Сомовете са нощни риби - обикновено започват да обикалят аквариума след като лампите загаснат. Затова не го виждаш. Иначе не се занимавай да го храниш специално, той все ще си намери нещо. Това му е основната функция.

Неактивен MaCOY

• Активен потребител
« Отговор #3 : четвъртък, 19 ноември 2009 г., 00:21 ч. »
Ами и лампите изгасих и понеже стаята е тъмна все едно си беше нощ(е не точно щом видях анцитруса) се щях да го видя :D.
ТетраМин само на люспи ли е понеже такава е моята

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #4 : четвъртък, 19 ноември 2009 г., 00:35 ч. »
Има и тетрамин на гранули. За тези риби са по-подходящи храните на растителна основа. Може да се експериментира: ядат също листя от марула(предварително замразени или попарени с гореща вода), тънки резанчета от краставица и т.н.

Неактивен MaCOY

• Активен потребител
« Отговор #5 : четвъртък, 19 ноември 2009 г., 01:02 ч. »
с маруля пробвах-разделих я на листенца -попарих я после е оставих да изстине  но незнаех дали трябва да се накълца или да се постави(засее) в грунда

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
« Отговор #6 : четвъртък, 19 ноември 2009 г., 01:16 ч. »
Просто го притискаш листа(както си е цял) с едно камъче към дъното, за да не се разхожда из аквариума.

Неактивен MaCOY

• Активен потребител
« Отговор #7 : четвъртък, 19 ноември 2009 г., 01:21 ч. »
Много  благодаря!
Щях да питам сащо когато сложа тетрамин гранули другите риби няма ли да ядат от нея(нали е само за птеригоплихти,хипостомуси и анцитруси/поне така разбрах/?)

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
« Отговор #8 : четвъртък, 19 ноември 2009 г., 01:27 ч. »
Тетрамин е универсална храна за всички риби.По-специализирана храна на тетра за сомове е tetra tabimin:
http://images.google.com/images?q=tetra%20tabimin&rls=com.microsoft:bg:IE-SearchBox&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SPDA&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=bg&tab=wi

Неактивен MaCOY

• Активен потребител
« Отговор #9 : четвъртък, 19 ноември 2009 г., 01:34 ч. »
Мерси,но от каде да взема?От всеки магазин за риби или някаде другаде и само от нея ли трябва да им давам?приличат ми на хапчета  :lol:
:dontknow:
(мисля че ствам малко досаден :) )

Неактивен catfishmonster

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
  • Нас. място: ТЪРГОВИЩЕ-КОПЕНХАГЕН
« Отговор #10 : сряда, 05 май 2010 г., 23:29 ч. »
имам два огромни хипостомуса храня ги с резенчета краставици картофи  попринцип  всичко ,което падне на дъното бива изяждано от хипото  най атрактивно са като ядат някой твърд зеленчук просто трябва да се види  >

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.