Рибки > Дънни рибки

Хайвер от анцитруси

(1/7) > >>

foreigner:
Здравейте.
Днес след обед с учудване забелязох няколко жълти топченца по дъното на аквариума.. :up:
Повдигнах камъка и от долу имаше още цял грозд от може би 50-60 зърна.
Във еуфорията си отрязох една 10 литрова бутилка и преместих камъка във нея заедно със мъжкаря.След това пуснах бутилката във аквариума,като и направих няколко малки дупчици.Не ми е останал нито един свободен стъклен съд за съжаление.В къщи е като зоопарк.Та въпроса ми е какво да правя от тук нататък?Бих се радвал на вашите съвети и критики.Само побързайте,че да не направя някоя беля и да ги уморя.Благодаря

Boby_:
Моите опити да отделям яйца на анциструси досега (два пъти) са се оказвали по-неуспешни от това да оставя яйцата на щастливия татко. :)
Аквариумът ми с бебета-трофеуси е пълен с малки анциструси, които нито съм отделял, нито съм захранвал с нещо, нищо. Сами са се пръкнали от "наследена" двойка анциструси. Голямата щерка ги беше броила до над 30, когато се отказа. Най-добре ги остави на бащата - обикновено се справя чудесно. :)

foreigner:
Благодаря Боби.А мъжкаря дали ще си ги хапне след като се родят /ако се родят де../?Колко трябва да е температурата?И колко време има до излюпването,ако приемем,че днес е първият им ден?

Boby_:

--- Цитат от: foreigner на събота, 06 февруари 2010 г., 18:06 ч. ---
Благодаря Боби.А мъжкаря дали ще си ги хапне след като се родят /ако се родят де../?Колко трябва да е температурата?И колко време има до излюпването,ако приемем,че днес е първият им ден?

--- Край на цитата ---

Няма да ги изяде в никой случай.
При мен температурата е 26 градуса. Мъжкият си стои при яйцата и си ги проветрява с перки. Колко дни обаче им трябват за излюпване нямам идея - не съм им обръщал изобщо внимание. :) При мен са нещо като търпими вредители анциструсите. :Д

foreigner:
Ще помоля някой ако знае времето за излюпване да сподели.Благодаря

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия