Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми
Направа на рифов аквариум - частен случай и обяснения
manastar:
Водата си я правиш от сладка на солена със специална сол която се продава в зоомагазините.
kole99:
--- Цитат от: kraltchev на събота, 13 декември 2008 г., 20:15 ч. ---
Съмп няма.
Рифовите и морски аквариуми само с риби обикновено използват т. нар. "съмп". Това е контейнер с вода който е свързан с аквариума и се намира под него. Идеята е всичката екипировка да се сложи в съмпа, а не да виси на аквариума. Също така съмповете дават възможност за по-ефективна биологична филтрация поради големия контакт на водата с кислород, което е благоприятно за бактериите.
--Николай
--- Край на цитата ---
Това е минуса на аквариума. Мразя канистъри, защото при почистванe трябва да внимавам да не загубя бактериите. Леко натискам ватата, а и имам няколко съда в които почиствам канистъра. Водата трябва да е аквариумна и въобще е много пипкава работа. Аз съм за съмп, съмп и съмп! :up:
geniusloci:
То за соленоводен така или иначе канистъра не ми се вижда добра идея, но иначе почистването - зависи какво имаш вътре, аз ситен дунапрен (вата не) слагам чак на последното отделение преди помпата, останалите са си керамика, биоболи и разни такива по които да си живеят бактериите, после едри дунапрени (заради същото) - чистенето е елементарно, няма да им навреди да ги поизтръскаш и да ги извадиш на сухо за няколко минути, докато оправиш и долните. Стига канистърът да е направен да се вядат лесно медиите, разбира се.
Навигация
Преминаване към пълната версия