Автор Тема: Corydoras Julii  (Прочетено 4928 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
Corydoras Julii
« : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 20:38 ч. »
Латинско име: Corydoras julii
Популярно име: Коридорас жули

Група: Сомове
Семейство: Калихтиди (Callichthyidae)
Местообитание: Южна Америка – долното течение на Амзонка, североизточна Бразилия
Приблизителен размер: 5 - 6см
Минимален размер на аквариума: 40л
Изисквания, температура: 22 - 26 °C
Изисквания, обща твърдост: 4 – 30 °
Изисквания, pH: 6 – 7,5
Тип вода: сладка
Ниво на трудност: лесно

Видът е описан от Щайндахнер (Steindachner), 1906

Описание
Множество малки черни петънца на светолосив фон. Надлъжно в средата на тялото се обособява плътна линия. Горната част на гръбната перка е оцветена в черно, опашката има радиално разположени ивици от петънца. Женската е малко по-едра и закръглена от мъжкия. Лесно е да объркате Жули с Леопардов коридорас. Жули е малко по-дребен от него, основният цвят е малко по-светъл. Главата му е по заоблена, докато при Леопардовия е издължена. Също така надлъжната лента на Жули е по-добре изразена.

Отглеждане
Хубаво е да гледате този коридорас на групи от поне 4-5 индивида. Съжителства добре с всички малки и миролюбиви риби. Грунда трябва да е ситен пясък без камъни с остри ръбове. Добре е да има укрития от корени и камъни.

Хранене
Непретенциозен към храната. Приема както жива, така и замразена и суха крана.

Размножаване
Размножаването е същото, както при останалите коридораси, но се получава сравнително трудно. Подробности в профила на Corydoras aeneus.

A pair of Corydoras Julii

Неактивен Mitko

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 034
  • Нас. място: Бургас
  • Митака!
Отг: Corydoras Julii
« Отговор #1 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 21:10 ч. »
Ееее........поне този да беше ми оставил,че ми е един от любимите видове.Както и да е.Не е зле да ми драснеш едно ЛС да ми кажеш за кои рибки ще пишеш,че да не стане двамата да пишем за една и съща рибка. :)

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Станислав Пац
« Отговор #2 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 21:47 ч. »
Като реша да пиша за нещо, ще ти драсна. Аз поприключих с моето Рио дас Мортес разследване, така че не знам кога ще пиша пак за някой вид. Остана само Corydoras nanus, затова ти писах за него. Има няколко вида Echinodorus биотопа (E. xinguensis, E. angustifolius, E. inpai), които ги няма в сайта, ама не знам пише ли ти се за китки. То тия видове освен това ги няма в БГ, или поне не знам за това. Мога и да драсна за тях, ако ми дойде музата, но не мисля да е сега.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #3 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 22:43 ч. »
Ееее........поне този да беше ми оставил,че ми е един от любимите видове.Както и да е.Не е зле да ми драснеш едно ЛС да ми кажеш за кои рибки ще пишеш,че да не стане двамата да пишем за една и съща рибка. :)

Момчета, заради вас спрях да правя профили. Няма смисъл да затрупваме съфорумците с информация. Хайде да го правим синхронно!
Ще бъде супер, ако имаме по един профил на рибка или растение през ден. Можем да си разпределим времето и задачите, а резултатите ще са много добри, гарантирам го. Аз имам 3-4 профилчета на соленоводни риби и корали. Мога да ги обработя за следващата седмица. Предлагам да направим план. Всяка сряда и петък по един солен обитател, а през останалото време по един сладководен. Ще имам за 2 седмици по този график, какво ще кажете?
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #4 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 22:46 ч. »
Само не приемайте казаното от мен като забележка, напротив. Поздравявам ви за желанието и отделеното време! :up: :highfive:
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #5 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 22:51 ч. »
Хм... Този коридорас жули се е появил на снимка в профила на леопардовия коридорас, нали? Още като го правих този профил нещо не ми се връзваха снимките. Вижте и си кажете мнението.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Станислав Пац
« Отговор #6 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 23:06 ч. »
Вили, не съм 100% сигурен, но мисля че снимката си е ОК. Една от разликите, която забравих да опиша в профила на Жули, една от основните разлики всъщност, е формата на главата. Леопардовия коридорас има по-издължена глава, а на Жули е по-обла. Иначе като окраска много се доближава горния леопрардов до Жули. За всеки случай можеш да го смениш с някой по-типичен леопардов, знам ли?

Дияне, аз писах за тези риби, защото така или иначе търсех информация за тях сега. Все пак съм ок с идеята да пиша и за други. Нека обогатяваме сайта. Предпочитам дребни сладководни риби като цяло, ако имам право на избор :P Направи някакъв график, той предлагам да е пожелателен, щото стане ли задължителен ще ми мине мерака :D Другото, което ми идва на ум е да си направим една тема за това, а да не правим нова тема за всеки вид.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #7 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 23:17 ч. »
Pac, нищо задължително няма, не е имало и няма да има в това отношение. Затова ви благодаря за усилията, защото знам, че е направено доброволно.
Няма да създаваме график за видове риби и растения. Всеки ще пише това, което го влече и му харесва, защото това ще е мотив за качество и изчерпателност. Аз имам интерес в насока солена вода (не отказвам помощ в това отношение), ти имаш желание за дребни сладководни, а Митко ще си намери някаква друга насока. Исках да синхронизираме действията си и да не се дублираме.
Давайте да даваме! :drinks:

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Станислав Пац
« Отговор #8 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 23:36 ч. »
Предлагам да пуснем една тема в раздел Сайтът, която да се казва "Нови профили на риби" и още една "Нови профили на растения". В съответните теми всеки да пише кои профили мисли да разработва, за да няма дублиране. В същите теми да се публикува и вече събраната и систематизирана информация. Поне за мен и Митко, ще е нужно някой модератор да прехвърли тази информация в сайта.
Как ви се вижда тази организация?

ПП: всъщност май не е достатъчно да си модератор, за да пишеш в сайта... но разбра се какво имам предвид :)

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #9 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 23:43 ч. »
Много добре, браво! :)
Дори и да се поизчерпи първоначалния ентусиазъм - ползата ще е голяма. Ще имаме грижата за редакция и качване на профилите.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #10 : четвъртък, 25 ноември 2010 г., 23:45 ч. »
Вили ме е изпреварила, но сме на едно мнение.
Тя ще има честта да пусне новата тема в раздела, а всички ще работим заедно в нея.

Неактивен wire

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: София
« Отговор #11 : сряда, 01 декември 2010 г., 12:35 ч. »
 :oops: Имам малка забележка за написаното в профила на сайта. При "Отглеждане"  пише "грундyt". :)
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #12 : сряда, 01 декември 2010 г., 13:02 ч. »
Поправено.

Неактивен wire

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: София
« Отговор #13 : сряда, 01 декември 2010 г., 14:11 ч. »
Нещо изчезна цялата статия  :P
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #14 : сряда, 01 декември 2010 г., 15:28 ч. »
Има я вече.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.