Полезно > Статии, книги, връзки
Коя е най-старата акваристика в България?
(1/1)
raiko:
Любопитно ще е да знаем, коя е най-старата книга (или друго печатно издание) на тема акваристика в България. Аз лично притежавам "Домашна зоология" издадена през 1960 г.с тираж 2068 броя. В нея има раздел "аквариумни риби".
Ако може споделете, имате ли информация за други архивни издания за нашето хоби?
Kratun:
:sorry2: Сам се определям като "извън темата", но ми се стори интересна. Имам книга от 1902-а и е свързана с отглеждането на копринени буби. Ще ми е интересно да съпоставим професионалната литература не само в направление "акваристика". Ако нямаш нищо против, ще оставя и моето мнение за 24 часа, а после ще го махна, ако е излишно.
raiko:
Всичко което е на зоо-тематика ще е добре да се включи в темата.Не е нужно да се ограничаваме в областа на акваристиката.И без това хората,които се занимават с акваристика, не са безразлични и към другите области на зоологията. :)
Kratun:
Добре. Тогава ще сменим и заглавието, ако има интерес. Благодаря!
killiman:
На 2-3 месеца преглеждам обявите за стари книги по сайтовете. Най-старото българско издание на ихтиологична тема е една доста опърпана книжка "Сладководните риби въ България" от 1931 г.
Навигация
Преминаване към пълната версия