Аквариуми > Направи си сам

Как да извадя рибки от залесен аквариум?

(1/2) > >>

Kratun:
Пускам тема, в която всеки да споделя опит. Особено, когато имате силно залесен, а понякога и занемарен аквариум.
Давам "тон за песен" с един аквариум, в който има много, твърде много растения. Умишлено е оставен в това положение. Никога не съм изваждал рибки от него освен, ако не са били мъртви по някаква причина. А, причините са били само 3 до момента. Както и да е!
Налагаше се да започна изваждането на повечето рейнбоу-рибки, които имам и да ги прехвърлям другаде. Това, което виждате е едно старо приспособление. Използвал съм го, за да уловя "живец" за стръв, когато съм ходил по язовирите. Използвах го и при улавянето на последните 20-ина рибки (неон, кардинали, коридораси, аустралиси и т.н.). За два часа имах много добър резултат. Пускам от гранулираната храна на Даяна Пет на дъното на бутилката. Предварително изрязах два прозореца на бутилка от безалкохолно.
Потапяте бавно в аквариума за да не се разбърка храната, а да падне от само себе си на дъното.
Задържате в тази позиция:Рибките влизат в бутилката и започват да се хранят. Това е моментът за бавна намеса от ваша страна. Започвате да вадите леко бутилката и ако се налага я завъртате в различни посоки, за да предотвратите изскачането на добитъка. Прехвърляте ги в предварително подготвен съд с аквариумна вода.
Успех!

WaTeR_bOy:
Ами аз ги вадя като се стръмни с фенерче в уста и две кепчета в ръка .По-тъпите ги хващам ,ама другите с много зооор!Усобенно при малките ми анцитруси е "may god be with us all "!!!!Точно тогава щях да се отрепя, стчупих ребрата на аквариума той стана дъговиден отпред и падна ми осветлението което беше върху ребрата в аквариума и в това време бях си вкарал ръцете вътре ,но оцелях като хлебарка! :grin:Извадих го за секунди и не ме удари тока.

SkyNer:
Ако осветлението е пури няма как да те одари ток те не работят на 220в.

Виолета:
Ако баластът е в капака - имаш да вземаш - 220-те волта са вътре в капака, така че внимавайте!
Дияне, риболовката е върха, аз ще я пробвам при първа необходимост.

WaTeR_bOy:
Моите шини са с електронно запалване но наистина излязъх касметлия хем не ми се пукна аквариума който имаше формата на дъга и хем не ми уби рибите.Защото тези шини изпускаха нещо сиво на цвят в аквариума.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия