Рибки > Дънни рибки

Въпросче оносно "corydoras elegance"

(1/2) > >>

SOAD:
Здравейте , имам 2бр. сомче "corydoras elegance" и питането ми е следното:
Когато ги взех от магазина окраската им беше по тъмна , а след 2 дена престой в моя аквариум шарката леко  избледня , инъче се чувстват добре , жизнени са и мисля че нямат проблеми .

А сега и малко инфо за аквариумчето:
16 литра
грунд малки камъчета от най чистия магазин в Бургас
2-3 водорасли
осветление 8w
и няколко бебета цихлидчета
Май трябва да пусна снимка  а ?

Ето една от преди няколко дена:И  една от вчера :хайде последно още една по обща на аквариума :RAKIM:
Сещам се за 3 варианта.1 може още да са в стрес от пренасянето им в от един в друг аквариум и да не са се климатизирали още.2 грунда ти е светъл,а на такъв всяка рибка ще изглежда с леко по бледа украска.3 може неща да не е наред с водата ти,по колко и колко често правиш смени на водата?И аквариума ти прекалено малък за броя риби които имаш..

SOAD:
Това с грунда най-ме устройва като версия.
Стреса не ми се вярва да е варианта защото съм ги взимал по различно време двете сомчета и ако беше от стреса щяха после да се оправят след адаптацията.
А това , че е малък аквариума си е верно , но сега стягам един 80литров за тях и като съм готов с грунда и растенията ще ги преместя .

Дайте съвет какъв цвят грунд да сложа , и къде да намеря такива красиви камъни на дупки като пещери ?

SkyNer:
Повечето, дори 90% от тези камъни с дупки са варовикови и от тях се вдига твърдоста на водата а това е вредно за повечето рибки. ( На бебетата цихлиди няма да им пречи но на сомчетата ... ).

malomir:
Добре де защо никой не каже на човека,че Коридораси и Цихлиди не са най-удачната комбинация.Просто сомчетата ти нямат никакъв шанс.Аквариум за цихлиди под 250 литра просто няма смисъл да се прави приятелю SOAD.Колкото за грунда просто трябва да си избереш какво ще гледаш-Сомчетата или Цихлидите?Помисли,сподели и ние сме насреща със съветите.
Поздрави!

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия