Автор Тема: The Lost Chambers Aquarium - Hotel Atlantis the Palm , Dubai  (Прочетено 4693 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Dimitris

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 33
The Lost Chambers Aquarium - Hotel Atlantis the Palm , Dubai
« : вторник, 05 февруари 2013 г., 18:37 ч. »

Здравейте съфорумници ! Понеже съм болен тази седмица и най-после имам време за любимите неща  - акваристиката и интернет , реших да ви разведа виртуално из аквариума - The Lost Chambers на изключително скъпия хотел Атлантис в Дубай . Това събитие се случи тази нова година , а причината да изберем арабските емирства за екскурзия - естествено беше моя . Отдавна исках да видя на живо Атлантис , жената искаше да види тяхната култура и традиции - компромиса - направихме обиколка на Дубай , Абу даби , Оман и Бахрейн с кораб на Аида.Както винаги става - най-хубавото за накрая , посещението на хотела и съответно аквариума беше един ден преди края на екскурзията . Когато платихме за този излет ни предупредиха , а и на билетите си пишеше с големи букви - в хотела се допускат лица само официално облечени . Очакванията ми се увеличиха още повече . Ето че денят дойде и в ранния слетобед се озовахме пред Атлантис :

Посещението беше лимитирано до 4 часа, като в 16.00 вече трябваше да сме на кораба . Самия излет включваше разходка из хотела , обяд в единия от ресторантите му  и посещение на аквариума . Помислих си "На мен само 4 часа за аквариума няма да ми стигнат" . Реших да говоря с водачката ( която беше една дебела, руса  и червена като рак - типична немкиня )  да пропусна абсолютно всичко и да отида направо в аквариума . Тя остана много изненадана , че искам да изпусна ол инклузив в скъпарския ресторант и не ѝ стана ясно какво значи хобито за някои хора . След 5 мин разговори се разбрахме аз да влизам направо в аквариума отделно от групата.Жена ми  отиде с другите да обядва и след час и половина трябваше да се събере групата в аквариума . После осъзнах колко съм изпуснал в ресторанта ( от разказаното от жена ми ) но не съжалявам . Ето ме и мен пред аквариума :Входа беше пълен с туристи ( въпреки цените на билета ) :


а това беше на една от колоните на входа :Централно на входа се намира този аквариум :обитателите му са ето тези сребристи рибки :Неактивен Dimitris

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 33
Отг: The Lost Chambers Aquarium - Hotel Atlantis the Palm , Dubai
« Отговор #1 : вторник, 05 февруари 2013 г., 18:38 ч. »

Всъщност никой не се заглеждаше по него - всички бързаха да влязат вътре при най-големия аквариум . Е,техен си проблем . Ето ,че идва първия коридор - около една шарена стена стоят 20 човека и се снимат , а на аквариума отсреща никой не обръща внимание , помислих си " тея са луди нещо " После чух руска реч и ми стана ясно. Ето я въпросната стена,която не е нищо забележително :
Оказа се ,че е пълно с руснаци и за да мога нещо да снимам или поне най-малкото да се добера до стъклото на акварум трябва да съм нахален като тях . Ужас .
Та на отсрещната стена в началото на коридора имаше аквариум с амазонски риби , за съжаление успях да снимам само една от тях :


после коридора продължи ето така :като на едната от страните беше това китно аквариумче :

Няколко метра по напред погледа остава прикован в аквариум с медузи . Това не беше просто аквариум с медузи - осветлението беше уникално и медузите си сменяха цвета  от бледо розови до интензивно червени :Беше уникална гледка . Напред по коридора идва аквариум с морени :

Малко по напред ,през кратко тъмно коридорче се стига до централната част . В центъра е ето тази фигура от която излиза пара :а във всеки ъгъл имаше от тези "войници"  и разни инструменти плод на въображението на някой фантаст:


Ето , че идва и "стандартния" като във всички държави аквариум с Lionfish . Нестандартното тук е  самото оформление на аквариума с фантасмагорични предмети от изгубената Атлантида :

Неактивен Dimitris

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 33
Отг: The Lost Chambers Aquarium - Hotel Atlantis the Palm , Dubai
« Отговор #2 : вторник, 05 февруари 2013 г., 18:39 ч. »

Пътят продължава напред по това коридорче , от двете страни има аквариуми с лангусти:


Ето , че идва аквариума заради който всички са тук ,а именно акварума с обем 11 милиона литра :


по земята има сложени килимчета и възглавнички , ако човек има време и нерви може да се вреди и да седне ,за да се наслади на гледката . Понеже аз не успях да се вредя от нахалните руснаци и техните разглезени деца поснимах малко от обитателите и продължих напред :оказа се , че напред има още две зали с панорамни стъкла към този аквариум . В средната зала имаше интересен полюлей:


ето още снимки на аквариума :


и една интересна "риба чистач"   :-D

Неактивен Dimitris

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 33
Отг: The Lost Chambers Aquarium - Hotel Atlantis the Palm , Dubai
« Отговор #3 : вторник, 05 февруари 2013 г., 18:40 ч. »

На отсрещната стена в първата зала се намира също и един аквариум около 1000 литра ( а може и повече ,преценката е на око )на който никой не обръща внимание . От обитателите интересен е този огромен сом  :


а в третата зала на отсрещната стена има аквариум с пирани :


Напред в коридора се вижда малко аквариумче с риби клоун :


след което коридорът изглежда като задънен :всъщност има коридор наляво и надясно . Аз тръгнах първо на дясно , но това се оказа последния аквариум преди изхода . Него ще ви го покажа по-късно . Коридорът наляво води до центъра  , където е статуята с парата . Преди това обаче има ето този аквариум :

Десният път води до ето този страхотен аквариум :


ето и някои от обитателите :

След това обиколих аквариума още веднъж докато дойде време да се срещна с групата , с  жена ми  обиколих аквариума за трети път и си направихме снимки пред най-красивите аквариуми . Общо взето останах  доволен от излета , големия аквариум е наистина внушителен , но честно казано аквариума в Щралзунд в Германия според мен го бие 10 пъти . Снимки от Щралзунд ще кача тези дни за да сравните като мащаб и разнообразие. Надявам се виртуалната обиколка да ви е харесала

Поздрави ! Семейство Митеви


Неактивен Stas

 • Aquaportal мениджър
 • *****
 • Публикации: 1 554
 • Нас. място: София
 • Пол: Мъж
 • Станислав Бояджиев
Отг: The Lost Chambers Aquarium - Hotel Atlantis the Palm , Dubai
« Отговор #4 : вторник, 12 февруари 2013 г., 23:22 ч. »
Колега, чудесна идея с тези репортажи!

Много моля, обаче, като качваш снимките в избрания от теб сайт, да кликнеш опцията Resize 800х600. Аз съм с екран 1440х900 и не мога да гледам снимките ти като хората. Прекалено големи са.

Още нещо - пуснал си 4 почти еднакви снимки на LionFish. Избери едната и дай нея. Няма смисъл от повтарящи се кадри.

Още веднъж благодаря за споделеното! Ще чакаме и немския аквариум.

 Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.