Рибки > Златни рибки

Нова златушка

(1/2) > >>

Betata:
Имам две комети по 15 и 13 см. И двете са мъжки.Реших днес да им потърся женица. Не намерих възрастна, но много ми хареса една малка като на райета и я взех. Обаче е много малка около 4-5 см.В момента е в едно нано 3 литра, но това ще е само за седмица-две, докато и намеря по- голям съд. Въпросът ми е с какво да я храня, за да порастне по- бързо.В момента храня с сера голдфиш и ФД тубифекс на сера.
М/у другото не й знам още пола, но и да е още един мъж, пак си ме кефи. 

malomir:
Тези храни са дотатъчни. Ако искаш да порасне обаче, няма как да стане това в 3 литров аквариум. Иска се пространство.

Betata:
Знам, това ще е до сряда, четвъртък докато не си намеря някакъв по- голям съд. 

Betata:
Днеска ходих във един зоомагазин и имаше малки аквариумчета по 20 литра за 30 лв., ама не ми се дават такива пари за нещо, което ще ми върши работа 1-2 месеца и в един магазин за домашни потреби видях една прозрачна пластмасова вана 18 литра за 10лв. Ще навреди ли пластмасата на рибката, щото ми се ще да събера стотина лева и да им купя по-нататака един хубав аквариум 80тина литра.М/у другото вътре в пласмтасовата кутия  ще си сложа филтри, помпи нагреватели и още там каквото е нужно.

Betata:
Днес взех кутията и я напълних с вода. Ще включа помпа и ще сменям по 3-4 пъти седмично по 50% от водата, защото няма изграден цикъл.А вчера махнах от един друг аквариум грунда, защото беше зеленясал и беше грозно.Ще може ли да го сложа тук, за да се засади колония от микроорганизми?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия