Рибки > Златни рибки

Черни петна по тялото на рибката

(1/4) > >>

stilyana:
Здравейте,
имам аквариум 60л с 1 златна рибка и 1 живо растение
линк на аквариума:http://aquarium.bg/index.php?route=product/product&path=124_132&product_id=130(но съм махнала 2-ното дъно, защото задържаше много мръсотия).Водата се сменя на 2 седмици с престояла вода. Храня я с грахче 1-2 пъти в седмицата и с 2 вида гранули. Известно време рибката стоеше на повърхността и все едно не й стигаше въздух, защото постоянно си отваряше устата. На 2 месеца третирам с ФМЦ аквариума и се падна преди 5 дни да го третирам отново, но след като смених водата по рибката започнаха да се образуват черни петна. Първоначално беше само на горната перка, сега вече има и по коремчето. И сега вече идея си нямам дали е бактериална инфекция, паднала имунна с-ма или паразити. Ще съм благодарна за съвет. Рибката е на 1 год и 1/2. Игрива е, но ме притесняват тези черни петна, на снимките не се виждат особено, но по долната част на коремчето са започнали да се образуват черни петна, и по горната перка вече се вижда черната част.

bones:
Здравей,с каква филтрация си.

vanko77777:
Нищо и няма, оцветява се

adam:
Ванко е прав, вероятно черната пигментация по тялото на рибката отново се активира. Нищо друго нередно не се вижда по тялото на рибката.

stilyana:
Нормални филтри тип гъба и керамични камъни за прочистване на водата(нз наименованието им точно как се води). Уж наистина нищо й нямаше, но рибката си умря. 

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия