Аквариуми > Оборудване
Видове CO2 системи
Borko7:
аз съм си поръчал малко таблети. ще ги ползвам в един 50-60л аквариум. после ще споделя опит.
mpoxama:
Borko7, аз използвах за 2-3 седмици СО2 таблетки на Продак. Честно казано не забелязах някаква разлика в положителна или отрицателна насока.
Разтварят се доста бързо - за около 5-7 минути, а ги дават за слагане веднъж седмично. Тези двете неща хич не ми се връзват като ефективност.
dafil:
Поръчал съм от тези-
http://cgi.ebay.co.uk/CO2-Tablet-Live-Aquarium-Plant-Diffuser-Fish-Tank-SI-/330368353026?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item4ceb7d0302
като пристигнат и ги пробвам,и аз ще докладвам :)
Pac:
Трохата, мисля, че щом се разтварят толкова бързо, идеята им е да се слагат в специален реактор, като този на Сера, който съм постнал в началото на темата. Газът, който се отделя се събира под едно похлупаче и се разчита, че ще се разтваря постепенно в течение на цяла седмица. След като таблетката е разтворена се маха долната част на реактора, така че водата под газа да се движи малко по-активно и да го разтваря.
ПП: Естестено може да се направи самоделка, супер просто е...
mpoxama:
Pac, изрично ги четох няколко пъти...пише, че се пускат свободно в различни краища на аквариума, когато са повече от една таблетка ???
Иначе п темата може би трябва да добавим и варианта за СО2 в течна форма. Отново като таблетките не е необходимо никакво оборудване. Но разликата е че се добавят ежедневно и според мен ефективността е доста по-добра :)
Навигация
Преминаване към пълната версия