Автор Тема: Как да подобря работата на канистъра си?  (Прочетено 10141 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен vali74

• Активен потребител
  • Публикации: 49
  • Нас. място: Видин
Отг: Как да подобря работата на канистъра си?
« Отговор #15 : сряда, 01 април 2009 г., 21:14 ч. »
Нищо му няма то е все едно като почне да се задръства филтъра,а и ти няма да го запушиш на 100% а примерно 20-30% както ти хареса струята.
495 L Malawi M,buna
Metriaclima greshakei (Albino)
Metriaclima sp."msobo" Magunga
Pseudotropheus flavus
Melanochromis interruptus
Melanochromis cyaneorhabdos (Maingano)
Labeotropheus trewavasae (Mpanga red)
Labidochromis sp. "Hongi" (SRT)

Неактивен insomniac

• Активен потребител
  • Публикации: 152
  • Нас. място: София
« Отговор #16 : сряда, 01 април 2009 г., 23:30 ч. »
Говорихме, Данчо, аз после си мислих за флейтата... Не искам да рискувам във водата - ще вземе да спре токът и за беля ще се напъхат вътре.

И пак за скаридките и за филтрите...
След месец и половина почти работа на филтъра, изледователския ми дух застана между мен и телевизора и реших да го отворя и почистя. Отворих го и ... хоп - изненада... извадих 11 скариди!!! Живи и здрави. Единственото което ми направи впечатление е, че не бяха пораснали в сравнение с техните събратя от преди 3 седмици, но пък нищо друго им нямаше.
В крайна сметка филтъра си изглеждаше като нов, както и Пецата няколко часа по-рано ми беше казал :) .
Преплакнах ватата и го върнах обратно.
Е те тва е.. тия Ред Черита и в канистъра да ги гледаш пак ще си живеят :)

Неактивен Bobi

• Активен потребител
  • Публикации: 21
« Отговор #17 : петък, 03 април 2009 г., 16:05 ч. »
За канистър си струва може би, но за една смешна помпичка от 9 лв... :)
Мерси, идеята за флейтичка извън водата е хубава, а и съвсем проста. Не знам защо не се сетих и сама.  :up:

Аз имам 2 такива филтъра с дебит 200 които си имат и лула в окомплектовката. Потърси на пазара - сигурен съм че ще намериш !!!.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #18 : петък, 03 април 2009 г., 21:04 ч. »
Аз имах предвид честотния преобразувател, Боби. А флейтичка ще си потърся - онзи ден просто не знаех, че е толкова мощна помпичката. Не си го представях, де.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Bobi

• Активен потребител
  • Публикации: 21
« Отговор #19 : петък, 03 април 2009 г., 22:34 ч. »
Аз имах предвид честотния преобразувател, Боби. А флейтичка ще си потърся - онзи ден просто не знаех, че е толкова мощна помпичката. Не си го представях, де.

аха ок.
до скоро скаридите бяха в компанията на един Atman - 15w мисля 200 литра - не съм сигурен. Същите приключения описани по-горе - бебета в кофата.
Като начало затворих смукателната тръба с едропореста гъба - естествено след 10-15 дни беше толкова запушена че канистъра нищичко не плюше.
Следваше опит с дамски чорапи. Надянах идно парче върху решетката на смукателната тръба - опънах го здравата и го стегнах отгоре с конец. Това е решението което при мен работи на 100%. Никога не се задръства защото мало и голямо висят по него и си пощипват разни неща. В началото се уплаших че ще го скъсат но уви - това дамските чорапи са голяма работа :))))

п.п. никога не са ми влизали скариди през флейтата. Тези вкъщи много се кефят на умерен воден ток - непрекъснато си играят. Преди няколко дни обаче спря тока и с растенията си .... мамата. Днес се заглеждам и за мой ужас виждам една Boraras brigittae вътре във флейтата  :crazy: . Не знам дали ще оцелее, не изглежда много добре и незнам нито кога или как се е завряла вътре. Май никога няма гаранция освен ако и там не сложиш чорап - ама вече ще е грубо.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.