Аз имах предвид честотния преобразувател, Боби. А флейтичка ще си потърся - онзи ден просто не знаех, че е толкова мощна помпичката. Не си го представях, де.
аха ок.
до скоро скаридите бяха в компанията на един Atman - 15w мисля 200 литра - не съм сигурен. Същите приключения описани по-горе - бебета в кофата.
Като начало затворих смукателната тръба с едропореста гъба - естествено след 10-15 дни беше толкова запушена че канистъра нищичко не плюше.
Следваше опит с дамски чорапи. Надянах идно парче върху решетката на смукателната тръба - опънах го здравата и го стегнах отгоре с конец. Това е решението което при мен работи на 100%. Никога не се задръства защото мало и голямо висят по него и си пощипват разни неща. В началото се уплаших че ще го скъсат но уви - това дамските чорапи са голяма работа

)))
п.п. никога не са ми влизали скариди през флейтата. Тези вкъщи много се кефят на умерен воден ток - непрекъснато си играят. Преди няколко дни обаче спря тока и с растенията си .... мамата. Днес се заглеждам и за мой ужас виждам една Boraras brigittae вътре във флейтата

. Не знам дали ще оцелее, не изглежда много добре и незнам нито кога или как се е завряла вътре. Май никога няма гаранция освен ако и там не сложиш чорап - ама вече ще е грубо.