Други аквариумни обитатели > Растения

Торове за аквариумни растения собствено производство

<< < (20/20)

Terix:
Аз взех NO3 тест на JBL и всичко си дойде на място. Мога да  кажа че тестове на Сера повече няма да използвам.

malomir:

--- Цитат от: Terix на четвъртък, 01 ноември 2018 г., 10:21 ч. ---
Мога да  кажа че тестове на Сера повече няма да използвам.

--- Край на цитата ---

 Няма да е лошо да обясниш защо, все пак. Опита е най-добрия учител.

Борис:

--- Цитат от: Terix на вторник, 30 октомври 2018 г., 09:00 ч. ---
Здравейте,
Във връзка с новата рецепта имам питане. Изпълних всичко както е описано и започнах торене. Всичко е наред и растенията кипят. Въпросът ми е свързан с контрола на парамеърите. Използвам тестове за NO3 на Сера. Реших да видя преди и след торене какво е нивото на нитратите във водата. Според тестовете се оказа 0!!! Замислих се и взех че отмерих 10 мл от течността която са нитратите и фосфатите. Странното беше, че и там теста не отчете нитрати. Много сериозно се замислих и взех кутията с калиевия нитрат и в мерителното шишенце сипах 2 гр калиев нитрат - според теста на сера стойността на нитратите си остана 0!!! Спазвах всички правила за мерене с времето за изчакеане и т.н. Все пак реших да проверя този тест изобщо отчита ли нещо. в 10 мл дестилирана вода сипах няколко зрънца калциев нитрат и извърших тестването за нитрати на сера. Отчете много високи нива на нитрати. Чуденката ми е каква е причината торът от рецептата да дава разултат в аквариума, а теста на Сера да не го лови за нитрат? Реално с този тест не бих могъл да доловя реалните стойности?!?

--- Край на цитата ---


Това трябва да е достатъчен аргумент, защо повече няма да ползва тестовете на Sera.  :wink1:

bustama:
Сера! Тестове?! Ползвал съм два теста на фирмата за нитрити и нитрати - еми, след това повече не ползвам техни тестове. JBL с течен реагент, просто и точно. Така де, плащат ми и за реклама. :)
Теста на сера, трябва да се разрежда за по-малки нива на отчитане, а този на джей би ел си има и от малките, така че това ми е достатъчно на мен.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия