Автор Тема: Профилът на Franky  (Прочетено 40144 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
  • Публикации: 76
Отг: Профилът на Franky
« Отговор #135 : вторник, 21 май 2024 г., 12:35 ч. »
Няма ли да е визуално по-добре ако острова не е в средата,а леко в ляво или дясно.А може и два отделни.Така с тази градинка оградена с камъни между двата корена някак не седи най-добре според мен.Ако така или иначе ще ровиш там помисли върху това.Поздрави!

Неактивен Franky

• Активен потребител
  • Публикации: 413
« Отговор #136 : четвъртък, 23 май 2024 г., 07:43 ч. »
Всичко по средата е временно докато тръгнат китките , отделно ,че нямах време когато го пусках да направя нещо повече.

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #137 : понеделник, 03 юни 2024 г., 21:38 ч. »

Експерименти с осветлението...
Не гледайте,че изглежда мътен , не е ...нито е на фокус нито съм правил настройки защото исках да хвана разликите между двете осветления ,но  човешкото око спрямо телефона  :hmm: :down:

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #138 : вторник, 04 юни 2024 г., 19:50 ч. »
Добър размер на аквариума. Тези камъни, аз бих ги махнал - на тяхно място анубиаси и пред тях някаква не ангажираща трева.
С какво светиш? Какви лампи са?

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #139 : вторник, 04 юни 2024 г., 20:34 ч. »
На първата снимка са Т5 пури с рефлектори 2х 865 и 2х Гролукс.( Трябва да има описание назад в темата )
На втората нова лед лампа Hуger 957-72w https://www.hygger-online.com/product/planted-aquarium-lighting/
За момента ми се ще да си остана още с пурите,хем съм свикнал с тях ,хем някак температурата повече ми харесва , хем искам да се закрепи аквата , за да не правя още в първия месец промени .

Колкото до слейпа - правен недоправен и така стои от вече почти месец .
Средната част не ми стигна време просто наблъсках вътре останалите котки да не стои празно . Като цяло пред паричката има криптокорини, а от двете и страни ехинодоруси . Тръгне ли всичко до няколко месеца слейпа ще се получи от самосебе си .
Обичам бавните аквариуми , сега ще е леко грозноват,но ще има нанякъде да се развива  :highfive:

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #140 : четвъртък, 06 юни 2024 г., 22:14 ч. »
Много добре свети хагена и не никак скъп.
Като снимаш, слагай някаква кърпа да скрие светлината между аквариума и тялото, така няма да пречи на снимката. Е да, на кой му се занимава да реже всяка седмица - бавните са за предпочитане.

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #141 : събота, 08 юни 2024 г., 11:44 ч. »
Ами в случая просто използвах масата , която е пред аквариума за статив . Без никакви настройки -нищо за съпоставка .
Иначе не пречи светлината , бях си правил експерименти с нея , без нея ефекта е никакъв .

Разбрах от къде идва проблема замъглените части - аквариума когато го вземах преди време беше стоял 3/4 пълен и съответно водата се е изпарявала . От там се е получил някакъв мъглив налеп от вътрешната страна на стъклата . Докато го лепих съм го чистил с обезмаслител, спирт ,сол и парцал, оцет и препарат за прозорци - съответно без ефект . Надявах се ,че постои пълен и с обитатели все ще се разкисне като чистя стъклата да падне ,но пробвах да стъжра с карта , а нож от макетен нож  :down:.

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #142 : събота, 08 юни 2024 г., 16:48 ч. »

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #143 : понеделник, 24 юни 2024 г., 08:26 ч. »

На пръв поглед развитие никакво - застой .
Всичко е извадило по едно листо до момента.

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #144 : петък, 27 септември 2024 г., 07:45 ч. »
Няколко месеца по-късно продължавам с хронологията .

Омам 8 нови попълнения от Райко , скаларии кръстоска между Манакапуру и Рио Нанай (така мисля де ), все още са новодомци на една седмица , видях трудности докато ги накарам да ядат , но след като първоначално бяха 6 и не стана работата ги увеличих на 8 и вече има голяма промяна в държането им .

Осветлението определено ми идва много силно , напоследък всичко позеленя , грунд , камъни , корени . Доста ксенококус проимах и на места дори брада , вдигнах го и в момента е на около 15-16см над аквариума и май скоро ще сложа Hugger-a  диодната лампа надявайки се с нея да тръгнат по-добре нещата , въпреки ,че сега тъкмо се вижда растеж при всички китки освен червения ехинодорус , който дори и след слагане на капсули в корените му неще да мърда...

Неактивен Vatakov

• Активен потребител
  • Публикации: 36
  • Нас. място: София
« Отговор #145 : петък, 27 септември 2024 г., 09:11 ч. »
Здравей, Ако е силно осветлението, можеш да намалиш продължителността му, сега за колко часа е пуснато осветлението?

Иначе аквариума става много добре, особено като пораснат малко и растенията.

Неактивен Franky

• Активен потребител
« Отговор #146 : петък, 27 септември 2024 г., 09:53 ч. »
Здравей, Ако е силно осветлението, можеш да намалиш продължителността му, сега за колко часа е пуснато осветлението?

Иначе аквариума става много добре, особено като пораснат малко и растенията.

Или 5 часа или 5:30 , това е минимума , който мога да си позволя да светя като цяло и всеки един аквариум не е ок да свети под 5 часа .

Неактивен Vatakov

• Активен потребител
  • Публикации: 36
  • Нас. място: София
« Отговор #147 : петък, 27 септември 2024 г., 11:40 ч. »
Даже е на минимума като часове, помислих да не е повече. Остава да и намалиш интензитета малко ако има възможност.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.