Соленоводна акваристика > Проблеми

Проблем с Capnella

(1/1)

webstar:
Помощ,преди няколко дни си взех Capnella http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=432 ,първият ден беше добре,може би малко се стресира от пътя,но като го сложих в аквата се поопвари,бях го сложил във високата част на рифа,но после като се зачетох,видях,че предпочитат умерена светлина и силно течение,така и направих. И от тога седи цялото с прибрани власинки и седи малко,като увяхнало и ме е страх да не е късно вече.
Днес мерих параметрита на водата pH i КН бяха малко ниски,но ги коригирах,не добавям за сега микроелементи.Може би малко се беше и покачила(в границите на нормалното) соленоста но и това коригирах още вчера и вече се изчерпах от идеи каква ли може да е причината. Моля помагайте  :dontknow:

sano-pets:
Здравей, мисля че много по-полезно ще е не да пишеш че стойностите са били ниски - а точно колко , колко литра е гьола ти, какви други животни имаш...всякаква информация ще е от полза. Вероятно трябва да добавяш микроелементи и планктон - поне така пише в линка, който си дал! От опит мога да ти кажа че този корал много се шашка при всякаква промяна! Не се отчайвай!

aquaworld:
webstar, имай предвид че всяка по-рязка промяна в параметрите води до още по-голям стрес. Едно от правилата в соленоводната акваристика е да се действа бавно с промените, независимо от какъв характер са. На всяко морско (и не само) животинче му трябва време за адаптация, а на по-чувствителните съответно срока е и по-дълъг.
Засега наблюдавай дали корала стои стегнат, ако започне да гние - хвърляй го, защото ще "натрови" водата.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия