Аквариуми > Бавни аквариуми

Методът Walstad

<< < (9/11) > >>

Penta:
Защо сменяш вода толкова често, не засипа ли градинската пръст със кварцов пясък?
Аз също имам такъв аквариум, но важно условие за да растат добре растенията, червените да червенеят и т.н.т е да не се изважда от водата   естествено образувалия се CO2 чрез аериране или смяна на вода.

Fundulopanchax:
Защото в този аквариум има и риби, а те реагират лошо ако не се сменя вода - тъй като са килита и принципно лесно умират !  :D Освен това забелязах, че гигантските криптокорини вадят по един нов лист всяка седмица ако се сменя вода.

Penta:
Така и не разбрах ти пръста посипа ли я или е като първи дънен слой ? Ако е отгоре няма никакъв смисъл.

CaptainCaveman:
Виждам, че темата е стара но не виждам смисъл да започвам нова понеже въпросите ми са свързани.

Четох доста в интернет главно в чужди форуми и доста хора препоръчват когато се ползвав градинска пръст ( не говоря пакетирана от магазина ) преди да се сложи в аквариума да се припече във фурната за да се избие всякаква гад и нейните яйца, които може да съдържа. Отделно виждам, че слагат малка ситна мрежа между пръста и грунда за да се избегнат по сериозни мътилки.

Някой има ли наблюдение върху това и дали има реално смисъл? По принцип изглежда логично ама да попитам ако някой има практически опит :)

Penta:
И стерилизацията и предпазната мрежа са препазни мерки, макар и не задължителни имат само положителен ефект. По-важната част е минерализацията на почвата - How-To: Mineralized Soil Substrate.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия