Соленоводна акваристика > Соленоводни аквариуми

Нужно съдействие за нов морски аквариум

(1/1)

cecko21:
Здравейте.

От два-три дни се ровя из форума тука, защото съм решил да си правя морски аквариум.Но ми е нужно съдействие да ми се отговори на няколко въпроса.Благодаря предварително!

Искам да си направя рифов аквариум, в който да гледам само клоуни. Бюджета ми е около 1500 лв + за продължителен период. В началото съм готов да дам около 1000 и да имам само камъни и пясък и след 1-2 месеца да си взема клоуните.

Рових се из нета и това, което си харесах  е http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Rio-Line/Rio-125-black.html#!juwel-000000000000004300 . Знам , че е много по евтино да си направиш сам аквариум, но ако този става предпочитам него.

Въпросите ми са:

1.Какво мислите за оборудването на този аквариум.Добро ли е?
2.Какво допълнително оборудване ми е нужно и колко горе долу струва?
3.Ще успея ли в този шкаф да сложа оборудването или да търся друг?

miroki:
Аквариума е доста малък. Търси такъв е вграден съмп, а не с филтърче. Поне на този не видях да има. Все пак оащо е е този, ти трябва и скимер около 300 лв. Който обаче се избира да се побере в аквариумния съмп, че с размерите не е много добре работата. Мисля при добра конфигурация може да се гледат 2-3 рибки. Но нека се изкаже някой по-запознат от мен.


iivs:
Здравей, този аквариум е сладководен и трудно би станал морски тъй като няма съмп където да се поставят техниката и филтрации и реактори.По скоро си търси нещо което е готова морска система или си поръчай да ти направят такава защото марковите морски аквариум са предварително осолени от към цена,от личен опит знам че тихниката за един морски аквариум не е от най-евтините, поне качествената такава.Аз от 2 месеца съм на тема риф и в омента набирам сила с набаването на необходимата техника.Решил съм какъв ще е размера на съда и сега си набавям необходимите неща за избрания литраж.след което ще си поръчам съмпа шкафа и дисплея съобразени с техниката ми.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия