Соленоводна акваристика > Соленоводни аквариуми

Морски аквариум - разходи за направата му

<< < (2/8) > >>

M_I_T_A_K_A:
trex700e, нищо лично, но като ти чета постовете чак на мен ми идва едва ли не да се откажа от соленоводната акваристика..... относно шума.... при мен имам няколко хиляди литра солена вода разпределена на няколко системи (в едно общо помещение) и не мога да кажа, че е - цитирам "мега шумно". Според мен е добре, колегата да каже от къде е и евентуално да го насочим към фирма в която да отиде, да види на място подобна по обем система и сам да си прецени дали му е шумна, прекалено голяма, прекалено скъпа и т.н. Най малкото след като се е насочил към подобен размер малко или много се е ориентирал към приблизителен размер и го е поналожил визуално в хола си, а и за по големи риби подобни обеми са си задължителни. Тук идва и момента да се съглася с тонино за съотношението обем/цена, наистина тези обеми са най-изгодни относно цени на качествена техника.
Та към колегата, кажи от къде си за да те насочим към конкретна фирма или човек.

aquaworld:
Здравей и добре дошъл и от мен, petrov_plamen1985!

Замисълът на проекта изглежда доста интригуващо и ще го следя с интерес.
Както са ти споменали колегите, всичко зависи от това на какви обитатели ще се спреш.
Шумът на морския аквариум наистина е по-висок от този на сладководния, но за холна стая е абсолютно поносим ( говоря въз основата на опита си, а не да давам субективно мнение). Аз също споделям твърдението, че готовите аквариуми не са добра опция. Като прибавя идеята ти, че искаш съда да се гледа от две страни, това съответно изключва фабричните.
Все пак най-красивите и сполучливи системи, най-често са ръчно изпълнение.

trex700e:
 M_I_T_A_K_A, казвам нещата, така както аз ги виждам и това е единствено и само моето мнение. Демокрация сме все пак!

За правените аквариуми, ще кажа на човека моята статистика, макар че , вие като търговци и изработчици на аквариуми , пак няма да ви хареса. :)

2 малки аквариума- насочено морски , от реномирни търговци , занаятчии.

1ви случай-в обявата на аквариума "перфектен, а-у" - като дойде- оксидация по стъклото :D
2ри случай- правен аквариум -"възможно най-перфектния, а-у" - след месец и половина му се разлепи черния ПВЦ фон. :D

Статистически погледнато от 100% правени аквариуми (при мен)-100% бъгове - какъв да е извода?

А, че има перфектни( и правени и фирмени) аквариуми -има,колкото му се иска на човек.

*Линка към модела на Red Sea  е изцяло с насочваща информация

M_I_T_A_K_A:
Както казах, нищо лично. Да имам спомен, че имаше драми с аквариумите в началото или поне за оксидацията.... наистина конкретно ти, има за какво да си леко отрицателно настроен от личния ти опит, затова и казах, че е добре момчето да отиде при конкретния човек или фирма и да види работещ такъв аквариум (сериозните фирми в тази свера имат такива работещи аквариуми). Така ще може да види за такива евентуални проблеми и неуредици, които биха го дразнили напред във времето. Наистина сумата, която евентуално би отделил за подобен аквариум няма да е малка и в един момент такива неща дразнят, особенно когато са не едно или две. Подобен аквариум наистина е добре да се обмисли много внимателно и колегата да не се притеснява да пита, защото от опит знам, че много хора не питат и после си бият главата, а в крайна сметка, ако отиде при човек, който малко или много е преди всичко фен на хобито, няма да направи така, че да направи продажба на всяка цена, а ще обясни добре, ще даде и плюсовете и минусите на такава система и техниката по нея и клиента сам ще си прецени (или поне така си мисля :grin: )
Поздрави.

trex700e:
Така е , ти понеже имаш дългогодишен опит с хем големи, хем красиви акви-какъв е горе-долу бюджета на 800 литра аквариум-без животните , защото там е индивидуално? Такава информация е ценна от човек като теб, с дългогодишен опит , за да знае човек в графа цена-качество, каква сума да си приготви? Ясно, че ултра маниашки неща са си пари, а компромисните не стават. Каква е една златна среда, дали си стигнал до някакво заключение?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия