Соленоводна акваристика > Оборудване

Климатик /чилър/ за аквариум

(1/3) > >>

dimitarkrastev:
Нямам практика, все още, с тази техника и искам някой с опит да даде съвет!!
Поради топлото време не смогвам да охлаждам аквата и реших да инвестирам в един климатик/чилър. Аквариума ми е 450л. и съм се спрял на Климатик Hailea HS-66A Chiller. Някой да го е ползвал и да има мнение по въпроса? Събрах нужните пари и сега се появи друг въпрос - Дали няма някой по-качествен, по-добър климатик? Дали този е подходящ за моя аквариум, защото го дават за 300л. акви, а моя е с 150л. повече от това? Дайте съвет, коментар или нещо друго, защото колкото и да чета в интернет, е друго до ми го каже човек с опит!  :drinks:
Ето линк:
https://aquarium.bg/druga-texnika/chil-ri/klimatik-hailea-hs-66a-chiller-bg.html
Ето и снимка от нета:

a_andreew:
Здравей колега, винаги е добре да се презастраховаш със мощността и според мен ти трябва по голям. До сега как си се справял със температурата, защото другия вариант е да си вземеш климатик за стаята и на тебе ще ти е добре и на рибите. Щото аз лично не бих дал толкова пари за това, не че за други неща за хобито не съм дал де.

dimitarkrastev:
Здравей, проблема е че по-можен - по-скъп и нямам много място в шкафа за по-голям климатик. До сега съм имал много големи проблеми с температурите и жертви съм давал, попринцип съм се борил с замразена вода в бутилка, но нестава. За варианта с климатик за стаята, НЕ. Твърдо съм против климатиците за стая, вредят на здравето много, с времето и болести докарват (за хората имам предвид). Въпроса ми е дали има по-качествени и хубави климатици от този който съм избрал? И дали този (с неговата мощност) ще ме издържа дълголетно, а няма да се развали за една година или да гръмне от пренатоварване? Какви са последствията от по-малко мощен чилър?

dimitarkrastev:
Това е следващия размер климатик:
https://aquarium.bg/druga-texnika/chil-ri/klimatik-hailea-hs-90a-bg.html
Но е твърде солен за мен и няма да се побере в шкафа.

a_andreew:
Хи, според мен изпълнението на климатика трябва да е със компресор, а не със Пелтие. Ако е изпълнен така би трябвало да издържи колкото обикновен хладилник то и мощността му би трябвало да е съпоставима. Гледах сайта, който си предоставил на една цена има 2 модела , като единия е по мощен. Сега размерите са важни, но ти трябва да му осигуриш и охлаждане и според мен не е вътрешен монтаж в шкаф. Ако имаш възможност иди и ги виж на място. 

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия