Аквариуми > Бавни аквариуми
Съвети за нов старт
Alonso:
Привет на всички.От дълго време (5год). по ред стечения на обстоятелствата,останах без аквариуми.
Та сега съм готов да се върна в хобито и искам да го направя по-добре от преди.
Разполагам с Aquael Classic 80 102 литра с овално стъкло.Капак с пура 1х24w.и външен филтър JBL e902.
Желанието ми е този път да имам зелена полянка на преден план и за целта знам,че ще трябва да подложа почва и отгоре грунд.
Ще ви помоля за съдействие като ме посъветвате каква почва,грунд и тнт.всичко ще ми е от полза.
malomir:
Не е лесно да ти дадем рецепта, за преден план полянка, както казваш.
Зависи от растенията, осветлението, торенето, подаване на СО2.
Трябва да кажеш още подробности за тези неща.
Alonso:
Ами след като установих,че никой не може да ти помогне,ако не си помогнеш сам,стана следното.
След доста четене за почва подложих 2,5кг. JBL aqua basic plus.Над него положих грунд 10L JBL Manado черен.
Осветлението от 24w пура подсилих с две по 9w LED.
За полянка на преден план заложих на Blixa Japonica,Monte carlo и още едно като детелинка,но не му знам името.Нещата за момента 17 дни след старта се развиват добре.Ще се опитам да кача снимки.
Етапите от ден 1:
Това се получи.
А това е на 15 ден след старта.Първо косене и пресаждане на бакопите. :yahoo:
didak:
Браво, добре се получава. Флейтата като цяло е излишна част от филтърната система - намалява дебита, пречи на правилното завихряне на водата в аквата, има писано, потърси.
Alonso:
Да може да я махна,има си в комплекта на филтъра една фуния(струйник),а и филтъра има възможност за увеличаване и намаляне на дебита.В момента е намален на половина,че голям вятър прави. :D
Навигация
Преминаване към пълната версия