Аквариуми > Оборудване

Проблем с шумен филтър

<< < (3/3)

Zheni93:
Много благодаря за съветите!  :pray: Страх ме е още да купувам канистър, да не стане някое наводнение.
Nicco идеята за помпа, свързана към топ филтъра е страхотна и мисля да я осъществя в скоро време. Засега взех Fluval U3, да не забавям старта на аквариума. Не е напълно безшумен, но пък е идеален, дори с балончетата е милиарди пъти по-тих от другия.
Мисля в 82 литра да сложа 6 сомчета коридораси и 6-10 цветни тернеции. Дали това е добър брой? Да не пренаселя аквариума?

bustama:
Цветните тернеции на са дело на природата, а дело на човешката глупост и лудост! Изроди са тези риби, но уви... Човека, докато се осъзнае и вече е късно.

miroki:
Темата не е прясна, но имах сходен проблем със същият аквариум.
Помпата гръмна след 5-6 г. Работа.
Горната тръба за захващането я отрязах, за да ползвам захващането.
В нея влиза долната тръба. Която е същият размер, като на филтъра който купих. Ехейм 600л.ч. само помпа тип градинско езеро.
На тръбата пробих отвор и натиках един накрайник от друга помпа, да циркулира водата. И се получи прилично.
Закрепването на засмукващата тръба на ехейма, не е добре според мен. Много лесно пада. И за сега бръмчи почти, колкото китайският.
По-късно и снимки.

miroki:
Но водата се размъти. И снимките са лоши.
Новата помпа е тази. И смукателната тръба се държи повече от вакуума.
https://aquarium.bg/EHEIM_vodna_pompa_compacton_1021220.html
Отзад е фонът е на нивото на накрайникът за циркулация и трудно се вижда.
Сложил съм предфилтър от тривка за баня. Беше и на предния филтър и го преместих.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия